7x Zomerse recepten om van te genieten

collage 7x zomerse recepten

De zomer is het perfecte moment om te genieten van lichte, frisse en kleurrijke maaltijden. Hier zijn tien heerlijke zomerse recepten van snack tot stamppot, die je zeker wilt proberen. Sommige recepten zijn ideaal voor erg warme dagen, andere voor wat koelere dagen, maar ze zullen je smaakpapillen zeker verrassen!

1. Kikkererwtensalade met zomerpostelein

kikkererwtensalade met postelein

Deze salade is een ware zomerse verrassing met kikkererwten, zomerpostelein, tomaat, rode ui en een frisse citroendressing met za’atar. Heerlijk met geroosterd pitabroodje.
Bekijk het recept

2. Limoentaart met kiwi (no bake)

Punt limoentaart met kiwi

Deze verfrissende, no-bake limoentaart met kiwi is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een ware smaaksensatie. Perfect als zomers dessert.
Bekijk het recept

3. Romige pasta met doperwten en courgette

Romige pasta met doperwten en courgette

Een heerlijke, lichte pasta met een romige saus van sojamelk en edelgistvlokken, aangevuld met doperwten en courgette. Een smaakvol gerecht dat niet te zwaar op de maag ligt.
Bekijk het recept

4. Gevulde zoete aardappel Mexicaanse stijl

Gevulde zoete aardappel

Deze zoete aardappel gevuld met een smaakvolle mix van kidneybonen, maïs en kruiden, geserveerd met frisse guacamole, is een explosie van smaken en kleuren.
Bekijk het recept

5. Energierepen en -balletjes

Energierepen en -balletjes

Perfect als zomerse snack voor onderweg. Gemaakt van medjool dadels, cashewnoten en havervlokken, deze repen en balletjes zijn gezond en vol energie.
Bekijk het recept

6. Zuurkoolschotel met spekjes en rulstukjes

Zuurkoolschotel met spekjes en rulstukjes

Een verrassend zomers gerecht met zuurkool, aardappelen, spekjes en rulstukjes. Deze schotel is heerlijk hartig en vult goed zonder zwaar te zijn. En uiteraard plantaardig zoals je van mij gewend bent.
Bekijk het recept

7. Huzarensalade

Huzarensalade

Een klassieker die nooit verveelt. Deze huzarensalade met aardappelen, doperwten, wortel is heerlijk romige en perfect als bijgerecht voor een zomerse barbecue.
Bekijk het recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *