Print opties:

Zwabische Maultaschen met kruidige tomatensaus en ciabatta

ravioli met tomatensaus en versgebakken ciabatta

In Duitsland had ik al vaker ‘veganische Maultaschen’ gezien in het koelvak. Ze waren gevuld met groenten en leken op ravioli, maar dan een stuk groter dan de ravioli die je normaal gesproken in Nederlandse supermarkten vindt. Toen we er laatst weer waren, besloot ik eindelijk een paar pakjes mee te nemen. Maar wat zou ik ermee maken?

Uiteindelijk koos ik ervoor om ze half te bakken en half te stoven, en te serveren met een kruidige tomatensaus en geroosterde ciabatta.

Wist je dat?

Maultaschen, oorspronkelijk afkomstig uit de Duitse regio Zwaben, worden vaak "de Duitse ravioli" genoemd. De traditionele versie is gevuld met vlees, maar deze plantaardige variant is een heerlijk alternatief voor wie vegan eet of gewoon wat lichters zoekt. In 2009 werden Maultaschen door de Europese Unie als regionale specialiteit erkend.

Tips en Variaties

In de groentelade vond ik nog wat spinazie -een flinke handvol- en een half zakje peterselie. Beiden moesten op, dus ik verwerkte dit in de tomatensaus. Maar probeer de tomatensaus ook eens met andere groenten zoals courgette of paprika, of voeg voor een pittige twist een snufje chilivlokken toe.

Naast ciabatta is het ook lekker om een frisse groene salade met een eenvoudige vinaigrette erbij te serveren. Dit zorgt voor een mooi contrast met de rijke smaken van de kruide tomatensaus en Maultaschen.

Methode ,
Keuken
Menugang
Ervaring Beginner
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Bereiding: 10 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 2
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Dieet / Allergie Notenvrij, Sojavrij
Ingrediënten
  • 2 porties ravioli
  • 1 fles passata
  • 1 handvol spinazie (fijngehakt)
  • 8 gram peterselie (fijngehakt)
  • 1 theelepel La Chinata smoked paprika powder hot
  • 1/2 rode ui (gesnipperd)
  • 1 ui (in ringen)
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout (naar smaak)
Zo maak je het
  1. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook tot ze zachter zijn, ongeveer 4 minuten.
  2. Voeg het paprikapoeder toe en bak dit 1 minuut mee voordat je de passata erbij giet.
  3. Roer de peterselie en spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook of bak de ravioli volgens de instructies op de verpakking.
  5. Serveer de ravioli op de tomatensaus en geef er versgebakken ciabatta bij. Bestrooi eventueel met plantaardige Parmezaanse kaas of maak zelf je eigen Parmebaas.
foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!