Wat zo fijn is aan deze pastasalade, is dat je hem al van tevoren kunt klaarmaken. Ideaal om mee te nemen voor een lunch op kantoor of voor een picknick in het bos, op het strand, of bij het zwembad.
Terwijl de pasta kookt, snijd je de zongedroogde tomaatjes fijn en halveer je de cherrytomaatjes. De gemengde salade komt gewoon uit een zak, dus die hoef je alleen maar open te trekken. Meng alles samen en je bent klaar!
Deze salade is niet alleen superlekker, maar ook nog eens heel snel te maken. En omdat je alleen maar de pasta hoeft te koken – en dus maar één pitje nodig hebt – is het perfect om op de camping te maken! Wil je het nog lekkerder maken? Strooi er dan wat Parmebaas over, een zelfgemaakt alternatief voor Parmezaanse kaas.
Gebruik een glutenvrije pasta en mijn alternatief voor Parmezaanse kaas om deze salade voor (bijna) iedereen geschikt te maken.
Pasta: Tricolore fusilli geeft je salade meteen een kleurrijke en smakelijke uitstraling, maar voel je vrij om een andere pastasoort te gebruiken.
Zongedroogde tomaten: Als je kiest voor het merk Grand' Italia, krijg je de minste toevoegingen en de puurste smaak.
Pesto: Mijn favoriet is de Costa Ligure Genovese bio pesto van Albert Heijn, die is echt heerlijk.
Kerstomaatjes: Voor een vrolijke touch kies ik altijd voor een mix van kleuren.
Kook de pasta volgens instructies op de verpakking. Giet de pasta daarna af en spoel af met ijskoud water. Deze salade is het lekkerst als de pasta lauw of koud is.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Varieer het snijden van de kerstomaatjes: in vieren, halveren en plakjes.
Schep de pesto door de pasta en roer er vervolgens de gemengde salade, zongedroogde tomaatjes en kerstomaatjes door. Strooi er parmebaas of een ander alternatief voor Parmezaanse kaas over. Enjoy!
Porties 2
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.