Zoete hummus mag dan heel vreemd klinken, maar het is ongelofelijk lekker. Ik weet bijna zeker dat jij het ook geweldig gaat vinden. Schep een flink lepel door yoghurt en voeg een halve banaan in plakjes toe, dat is nog eens een feestje op je bord!
Gebruik oude glazen potten, bijvoorbeeld van pindakaas, jam of augurken. Heb je die niet dan kun je altijd nog overgaan tot aanschaffen. Zelf ik heb ik weckpotten die je afsluit met ring en klemmen.
Bewaar de hummus in de koelkast. In tegenstelling tot de supermarktversie zijn er geen conserveermiddelen gebruikt, maar ik denk dat de hummus een week goed blijft in de koelkast. Helaas kan ik het niet met 100% zekerheid zeggen, omdat de hummus het bij mij nooit zo lang uithoudt!
Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder de koude kraan.
Doe alle ingrediënten in de blender en zet hem aan.
Afhankelijk van het type blender, heb je met een minuutje een heerlijke gladde zoete hummus!