Hazelnootpasta is niet alleen lekker op je boterham, maar ook als dip voor bijvoorbeeld een appel. Een heerlijke gezonde snack tussendoor dus. Eén theelepel is voldoende om ieder appelpartje van een heerlijke hazelnootsmaak te voorzien.
Voor de liefhebber van Nutella kan ik alvast verklappen dat je dit ook zelf kunt maken! Deze homemade Nutella is stukken lekkerder dan de gekochte versie in de supermarkt. Daarnaast weet je precies wat er in zit. Stukken minder suiker en andere toevoegingen.
Bewaren
De pure hazelnootpasta bewaar ik in het keukenkastje. Ga je de Nutella-variant maken bewaar het dan in de koelkast. De supermarkt-variant bevat conserveermiddelen en dergelijke waardoor dit prima houdbaar is in de kast. De homemade variant is 2 tot 3 weken houdbaar in de koelkast. Als de Nutella iets te dik is geworden naar je zin, kun je het in de magnetron een paar seconden verwarmen zodat het weer beter smeerbaar is.
Niet schrikken
Als je voor het eerst notenpasta gaat maken dan schrik je je waarschijnlijk een hoedje, want het maakt ontzettend veel lawaai! Ik waarschuw ook altijd even als ik het gaat maken. Dan vraag je je misschien ook nog af of en hoe dit ooit een pasta moet gaan worden, want de hazelnoten doorlopen eerst een paar stadia voordat je lekkere pasta hebt.
Zo maak je hazelnootpasta
Ingrediënten
Extra nodig voor nutella
Instructies
-
Stort de hazelnoten in een krachtige keukenmachine of blender.
-
Zet de machine aan laat hem draaien tot je een dikke romige pasta hebt. Dit zal ongeveer 5 minuten duren, afhankelijk van de kracht van jouw machine.
Om nutella te maken
-
Voeg de extra ingrediënten er aan toe wanneer de hazelnootpasta klaar is. Laat de machine dan nog even draaien zodat de rest goed vermengd is met de hazelnootpasta.