Je kunt het recept helemaal naar je hand zetten door groente te gebruiken die jij lekker vindt. Voor dit recept gebruikte ik twee zakken kant-en-klaar voorgesneden soepgroente. Makkelijk, maar natuurlijk ook duurder dan wanneer je restjes groente opmaakt!
Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil.
In de eerste plaats is het leuk om te doen, maar daarnaast is het ook een manier om te weten wat er in je eten zit. Je kunt het helemaal naar eigen smaak aanpassen. Bovendien is het toch ook een vorm van voedselverspilling tegengaan. Heb je een stuk prei over? Één of twee wortelen? Ui? Snijd het fijn en droog het voor later gebruik.
Je kunt de groente bouillonpoeder gebruiken als basis voor soepen en sauzen, maar ook toevoegen aan (roerbak)gerechten of gebakken aardappeltjes. Wat dacht je van een klein beetje toevoegen aan je groene smoothie?
Natuurlijk eet ik ook gewoon ‘rommel’, lekker! Maar er zijn van die dagen dat ik de ingredientenlijst uitpluis en mijn tong zowat breek over de uitlraak van sommige ingrediënten. Ingrediënten die – in mijn ogen – niet echt veel goed doen voor je lijf. Dus als je iets zelf kunt maken, waarom zou je het dan niet een keer proberen?
En ja, ook ik heb gewoon een baan en kom soms tijd te kort. Toch merk ik dat ik veel meer geniet van dingen die ik helemaal zelf heb gemaakt. En niet alles is een blijvertje om zelf te maken, juist vanwege tijdgebrek, maar ik merk wel dat ik die producten dan toch minder uit de supermarkt haal.
Verdeel de groenten over de bakken van je voedseldroger. Stel de temperatuur in op 70 graden en de tijd op 8 uur.
Bewaar het bouillonpoeder in een goed afgesloten pot op een droge en donkere plaats.