Print opties:

Zelfgemaakte aardappelsalade: perfect voor elke gelegenheid!

Aardappelsalade

De zomer is weer begonnen en dat betekent maar één ding: barbecue tijd! Bij ons thuis is dit hét moment voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. Wat maakt zo'n avond compleet? Heerlijke bijgerechten, natuurlijk! Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor een 100% plantaardige en glutenvrije aardappelsalade, die in een handomdraai klaar is. Binnen een halfuurtje stond hij bij ons op tafel, en hij viel bij iedereen in de smaak!

Voor mijn dochter en mijzelf zette ik de Cobb-barbecue op tafel, zodat onze vegan burgers en worstjes apart gebakken konden worden.

❗️ Lezerstip: Ingestuurd door Riekje: “Voeg wat klein gesneden augurk toe, daar wordt de salade nog lekkerder van!”

Vegan bijgerechten voor de carnivoren

Mijn doel was om iedereen te verrassen met een paar bijzondere bijgerechten, en ik moet zeggen dat het een groot succes was! De aardappelsalade was een echte hit; iedereen was dolenthousiast en verbaasd dat het vegan was. Naast de aardappelsalade hadden we ook een frisse koolsalade, een kleurrijke couscoussalade en een verfrissende watermeloensalade. Als afsluiter genoten we van plantaardige Magnum Almonds en koffie met een verfrissende ‘bonbon’.

Zelden kreeg ik zoveel leuke opmerkingen en complimenten als bij deze barbecue.

Keuken
Menugang
Ervaring Gemiddeld
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Bereiding: 15 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 8
Geschatte kosten €  2.75
Calorieën 205 kcal
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Dieet / Allergie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Ingrediënten
  • 1 kilo aardappel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 lente-ui
  • 4 takjes peterselie
  • 1 cup mayonaise
  • 2 eetlepel mosterd
  • 2 theelepel appelciderazijn
  • 1/2 eetlepel limoensap
Instructies
  1. Schil de aardappelen indien nodig en spoel ze af. Kook ze vervolgens, hetzij in blokjes gesneden voor een kortere kooktijd of in hun geheel.
  2. Laat de aardappelen afkoelen nadat je ze hebt afgegoten.
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne halve maantjes, de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie fijn.
  4. Meng de mayonaise, mosterd, azijn en limoensap tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
  5. Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld, meng je voorzichtig alle ingrediënten door elkaar.
Voedingswaarden

Porties 8


Hoeveelheid per portie
Calorieën 205kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 9.8g16%
Verzadigd vet 0.7g4%
Natrium 181mg8%
Kalium 487mg14%
Totaal koolhydraten 25.4g9%
Voedingsvezel 2.4g10%
Suikers 2.6g
Proteïne 2.9g6%

Vitamine C 14 mg
Calcium 29 mg
IJzer 0.8 mg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!