De zomer is weer begonnen en dat betekent maar één ding: barbecue tijd! Bij ons thuis is dit hét moment voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. Wat maakt zo'n avond compleet? Heerlijke bijgerechten, natuurlijk! Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor een 100% plantaardige en glutenvrije aardappelsalade, die in een handomdraai klaar is. Binnen een halfuurtje stond hij bij ons op tafel, en hij viel bij iedereen in de smaak!
Voor mijn dochter en mijzelf zette ik de Cobb-barbecue op tafel, zodat onze vegan burgers en worstjes apart gebakken konden worden.
❗️ Lezerstip: Ingestuurd door Riekje: “Voeg wat klein gesneden augurk toe, daar wordt de salade nog lekkerder van!”
Vegan bijgerechten voor de carnivoren
Mijn doel was om iedereen te verrassen met een paar bijzondere bijgerechten, en ik moet zeggen dat het een groot succes was! De aardappelsalade was een echte hit; iedereen was dolenthousiast en verbaasd dat het vegan was. Naast de aardappelsalade hadden we ook een frisse koolsalade, een kleurrijke couscoussalade en een verfrissende watermeloensalade. Als afsluiter genoten we van plantaardige Magnum Almonds en koffie met een verfrissende ‘bonbon’.
Zelden kreeg ik zoveel leuke opmerkingen en complimenten als bij deze barbecue.
- 1 kilo aardappel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 lente-ui
- 4 takjes peterselie
- 1 cup mayonaise
- 2 eetlepel mosterd
- 2 theelepel appelciderazijn
- 1/2 eetlepel limoensap