Print opties:

Yoghurttaart met kersen (no bake)

Een punt Yoghurttaart met kersen

Deze yoghurttaart met kersen is een lichtere optie vergeleken met bijvoorbeeld mijn mango cheesecake, waar ik zijden tofu voor de vulling heb gebruikt. Hoewel die erg lekker is, kan hij behoorlijk machtig zijn. In mijn archief vind je ook nog een pumpkin pie cheesecake die ik binnenkort echt moet veganiseren.

Allergenen

Gluten
Toen we uitgenodigd werden door mijn bonuszoon en schoondochter, wilde ik graag een taart meenemen. Omdat mijn schoondochter een glutenintolerantie heeft, viel mijn keuze op deze heerlijke yoghurttaart met kersen. Door gecertificeerde glutenvrije havermout te gebruiken, kan iedereen van deze taart genieten.

Soja
Ik gebruik meestal yoghurt op basis van soja, maar als je soja niet kunt verdragen of liever een ander alternatief hebt, kun je ook kiezen voor een yoghurt op andere basis.

Methode
Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 20 minuten Overig: 4 uur Totale tijd: 4 uren 20 minuten
Porties 8
Dieet / Allergie Glutenvrij, Sojavrij
Ingrediënten
    Taartbodem
  • 75 gram amandelen
  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram medjool dadels (ontpit)
  • 1.5 theelepel pompoenkruiden
  • water (naar behoefte)
  • Vulling
  • 75 gram rauwe cashewnoten (geweekt)
  • 300 gram sojayoghurt
  • 4 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 zakje vegatine
  • 100 ml water
  • Bovenste laag
  • 1 blik taart- & vlaaifruit: kersen
Instructies
    Taartbodem
  1. Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in de keukenmachine en mix tot een plakkerige deegbal, voeg indien nodig wat water toe.
  2. taartbodemBekleed een taartvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk het aan. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
  3. Vulling
  4. Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve het water en de vegatine, in de keukenmachine en mix tot een romige massa.
  5. Breng in een pan het water aan de kook en voeg de vegatine toe. Roer goed door en voeg dan het yoghurtmengsel toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
  6. TaartvullingGiet de vulling op de taartbodem en zet deze terug in de koelkast.
  7. Bovenste laag
  8. Schep na een uur de kersen uit het blik en verdeel deze over de taart.
  9. Yoghurttaart met kersenLaat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert.
foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!