Deze yoghurttaart met kersen is een lichtere optie vergeleken met bijvoorbeeld mijn mango cheesecake, waar ik zijden tofu voor de vulling heb gebruikt. Hoewel die erg lekker is, kan hij behoorlijk machtig zijn. In mijn archief vind je ook nog een pumpkin pie cheesecake die ik binnenkort echt moet veganiseren.
Allergenen
Gluten
Toen we uitgenodigd werden door mijn bonuszoon en schoondochter, wilde ik graag een taart meenemen. Omdat mijn schoondochter een glutenintolerantie heeft, viel mijn keuze op deze heerlijke yoghurttaart met kersen. Door gecertificeerde glutenvrije havermout te gebruiken, kan iedereen van deze taart genieten.
Soja
Ik gebruik meestal yoghurt op basis van soja, maar als je soja niet kunt verdragen of liever een ander alternatief hebt, kun je ook kiezen voor een yoghurt op andere basis.
Yoghurttaart met kersen (no bake)
Ingrediënten
Taartbodem
Vulling
Bovenste laag
Instructies
Taartbodem
-
Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in de keukenmachine en mix tot een plakkerige deegbal, voeg indien nodig wat water toe.
-
Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk het aan. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
Vulling
-
Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve het water en de vegatine, in de keukenmachine en mix tot een romige massa.
-
Breng in een pan het water aan de kook en voeg de vegatine toe. Roer goed door en voeg dan het yoghurtmengsel toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
-
Giet de vulling op de taartbodem en zet deze terug in de koelkast.
Bovenste laag
-
Schep na een uur de kersen uit het blik en verdeel deze over de taart.
-
Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert.