Yoghurttaart met kersen (no bake)

Nu zou ik kunnen zeggen dat deze frisse yoghurttaart met kersen gezond is, maar laten we eerlijk zijn, dat is natuurlijk niet helemaal waar. Hij is misschien gezonder dan de meeste taarten, maar het blijft nog steeds een zoete traktatie! Maar zeg nou zelf, wie zegt dat taart altijd gezond moet zijn? Soms mag je jezelf best verwennen!
Een punt Yoghurttaart met kersen pinit Bekijk galerij 2 foto's

Deze yoghurttaart met kersen is een lichtere optie vergeleken met bijvoorbeeld mijn mango cheesecake, waar ik zijden tofu voor de vulling heb gebruikt. Hoewel die erg lekker is, kan hij behoorlijk machtig zijn. In mijn archief vind je ook nog een pumpkin pie cheesecake die ik binnenkort echt moet veganiseren.

Allergenen

Gluten
Toen we uitgenodigd werden door mijn bonuszoon en schoondochter, wilde ik graag een taart meenemen. Omdat mijn schoondochter een glutenintolerantie heeft, viel mijn keuze op deze heerlijke yoghurttaart met kersen. Door gecertificeerde glutenvrije havermout te gebruiken, kan iedereen van deze taart genieten.

Soja
Ik gebruik meestal yoghurt op basis van soja, maar als je soja niet kunt verdragen of liever een ander alternatief hebt, kun je ook kiezen voor een yoghurt op andere basis.

Een punt Yoghurttaart met kersen pinit
0 Recept opslaan
Yummy

Yoghurttaart met kersen (no bake)

Ervaring: Gemiddeld Voorbereiding 20 minuten Overig 4 uur Totale tijd 4 uren 20 minuten
Porties: 8

Ingrediënten

Taartbodem

Vulling

Bovenste laag

Instructies

Taartbodem

  1. Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in de keukenmachine en mix tot een plakkerige deegbal, voeg indien nodig wat water toe.
  2. Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk het aan. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.

Vulling

  1. Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve het water en de vegatine, in de keukenmachine en mix tot een romige massa.
  2. Breng in een pan het water aan de kook en voeg de vegatine toe. Roer goed door en voeg dan het yoghurtmengsel toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
  3. Giet de vulling op de taartbodem en zet deze terug in de koelkast.

Bovenste laag

  1. Schep na een uur de kersen uit het blik en verdeel deze over de taart.
  2. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert.

Mijn favoriete keukentools

Vraag & Antwoord

Alles uitvouwen:
Kan ik deze taart zonder soja maken?

Ja, je kunt de sojayoghurt vervangen door een andere plantaardige yoghurt, zoals amandelyoghurt, kokosyoghurt of haveryoghurt. Zorg ervoor dat de yoghurt stevig genoeg is om de structuur van de taart te behouden.

Hoe lang moet ik de cashewnoten weken?

Het is aan te raden om de cashewnoten ongeveer een uur in water te weken. Dit maakt ze zachter en romiger, wat bijdraagt aan de gladde textuur van de vulling.

Wat kan ik gebruiken in plaats van vegatine?

Vegatine kan worden vervangen door agar agar, dat is ook een plantaardig alternatief dat op dezelfde manier werkt. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste verhoudingen.

Is deze taart geschikt voor mensen met een glutenintolerantie?

Ja, zolang je gecertificeerde glutenvrije havermout gebruikt, is deze taart veilig voor mensen met glutenintolerantie.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *