Wat zijn tacodilla’s nu weer?! Dat zijn dus tortilla’s die dubbelgevouwen zijn waardoor ze eruit zien als taco’s. En deze tacodilla’s zijn toch wel zo ongelofelijk lekker! Je hebt er weinig werk aan, je moet alleen een portie geduld hebben. De vulling moet een aantal uren de koelkast in, of liever nog een dag of nacht de koelkast in. De vulling is dan goed stevig waardoor het netjes in de tacodilla’s blijft zitten.
Wanneer je de tortilla’s niet al de dik besmeerd kun je zeker 12 tot 16 medium tortilla’s vullen en er tacodilla’s van maken. Misschien is dat wat veel voor het goede. Bak ze gewoon en neem ze de volgende dag mee naar je werk. Koud met een flinke klodder – hoe vreemd het ook mag klinken – hummus zijn ze ook overheerlijk.
Je kunt de vulling zelfs invriezen. Haal het de avond voor gebruik uit de vriezer en laat, als het ontdooid is, al het vocht weglopen. De smaak zal iets minder heftig zijn, maar nog steeds heel erg lekker.
We worden overal gewezen op het feit dat peulvruchten zo goed voor ons zijn. Over de gezondheid van linzen in het bijzonder straks wat meer. Wil jij ook wel meer peulvruchten eten, maar weet je niet zo goed wat je ermee aan moet? Hieronder kun je flink wat recepten vinden waar peulvruchten in verwerkt zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van deze heerlijke Ragù alla Bolognese?
💡 Tips:
Gebruik een blik met hele tomaten, tomatenblokjes bevatten teveel vocht voor dit gerecht.
Je kunt iedere geraspte kaas gebruiken die jij lekker vindt, maar ik gebruikte WildWestLand melt me smokey. Tegenwoordig heeft Albert Heijn ook rookkaas van hun eigen merk Terra.
Spoel de linzen goed en laat ze uitlekken. Snipper de ui en sjalotjes en snijd de knoflook ragfijn. Gebruik eventueel een knoflookpers.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui, sjalotjes en knoflook. Schep de specerijen erdoor en bak een minuutje mee. Voeg vervolgens de linzen, tomaten en water toe. Breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt zet je de warmtebron laag en laat je het nog een half uurtje pruttelen. Roer regelmatig door, wanneer het meeste vocht is verdampt zet je de warmtebron uit.
Verkruimel een handvol tortillachips en roer dat door het linzenmengsel. Laat het volledig afkoelen en zet het een paar uur (of liever nog een hele nacht) in de koelkast.
Als dat wil gebruiken snijd de nu de rookkaas in kleine stukjes en roer je het door het linzenmengsel. Besmeer de helft van een tortilla met dit mengsel en vouw hem dicht. Werk door tot alles op is.
Bak de tacodilla’s in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Om het niet te hard te laten gaan en niet uit te laten drogen gebruik je beter een deksel.
Hak de koriander grof, snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui. Doe alles in een schaaltje, rol de limoenen over het aanrecht zodat ze makkelijker te persen zijn. Roer het sap door pico de gallo.
Snijd de tacodillo’s in twee of drie punten en serveer met de pico de gallo en wat sla. Eventueel kun je er nog wat avocado, tortillachips en een partje limoen bij geven.