Wanneer je een diner geeft met voor-, hoofd- en nagerecht, dan is deze chiapudding met speculoos wel voor vier personen. Je kunt het ook al prima van te voren klaarmaken omdat chiapudding minimaal vier uur moet opstijven in de koelkast. Vlak voor serveren lepel je alles laagje voor laagje in een mooi glaasje en klaar ben je.
Allergenen
Voor een sojavrije variant kun je bijvoorbeeld kokosyoghurt gebruiken. En om het glutenvrij te maken kies je natuurlijk voor een glutenvrij koekje. Schar heeft zowel speculoos als speculaas en is verkrijgbaar bij o.a. Holland & Barrett en Albert Heijn.
Speculoos vs Speculaas
Het Nederlandse koekje speculaas bevat - duh - speculaaskruiden. Het loos in speculoos zou er op duiden dat er geen speculaaskruiden in zijn gebruikt. Speculoos is een Belgisch koekje en de speculaaskruiden waren in België vreselijk duur, vandaar dat zij het speculaas zonder de kruiden maakten en het speculoos noemden. Of het waar is weet ik niet, ik vond het wel een leuk verhaaltje om te delen.
Of je de speculoos chiapudding nou eet als ontbijt, als toetje of als feestelijk nagerecht: het is in één woord verrukkelijk!
- 2 el chiazaad
- 75 ml amandelmelk (ongezoet)
- 200 ml Alpro mild & creamy citroen en limoen
- 1/4 banaan
- 1/4 tl kaneel
- 3 speculoosjes
- 50 gram frambozen