Eigenlijk hield ik helemaal niet van aardappelen. Tenzij het zoete aardappel, friet of ovengebakken aardappeltjes was. Nou ja, in een stamppot kon het ook nog wel natuurlijk.
Maar sinds ik een pureeknijper heb meegenomen uit Zweden en mijn ouderwetse kookboek met alleen maar aardappelrecepten weer ter hand neem, is het hek van de dam. Sindsdien wil ik eigenlijk alles met aardappel wel proberen; smaakt het niet schaadt het niet. Deze roseval aardappeltjes zijn niet door de pureeknijper gegaan en komen ook niet uit het genoemde kookboek, toch wil ik ze jullie niet onthouden.
Ik heb deze roseval aardappeltjes uit de oven nu meerdere keren gemaakt en iedere keer was de oventijd weer net even iets anders. En één keer moest ik ze zelfs meerdere keren omdraaien. Hou ze dus goed in de gaten, giet er eventueel wat extra olie bij, of draai ze een keer extra om.
Verwarm de oven voor tot 220 graden.