Print opties:

Romige pasta met doperwten en courgette

Romige pasta met doperwten en courgette

Deze keer ging ik voor een romige pasta met doperwten en courgette, een heerlijk gerecht dat net even anders is. Ondanks dat mijn man een echte liefhebber is van ‘rode sauzen’, wilde ik toch eens iets nieuws proberen. Het resultaat? Ik was er dol op, hij vond het "wel oké" – al mag er voor hem de volgende keer iets minder courgette in. Tja, je kunt niet altijd iedereen tevreden stellen!

Voor dit recept gebruikte ik volkoren pasta, die niet alleen goed vult, maar ook een extra smaakdimensie aan het gerecht geeft. Maar maak je geen zorgen, deze romige pasta smaakt net zo lekker met elke andere pastasoort die je in huis hebt.

Courgette is trouwens niet alleen smaakvol, maar ook gezond! Deze groente zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, calcium en ijzer, plus belangrijke vitaminen zoals A, B1, B2, B6 en C. En omdat courgettes voor 95% uit water bestaan, zijn ze lekker licht en caloriearm – perfect als je op de lijn let.

❗️ Nog een tip: courgettes houden niet van kou! Bewaar ze liever buiten de koelkast, zodat ze mooi stevig blijven.

Laat je inspireren en ontdek hoe veelzijdig pasta kan zijn!

Methode
Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 20 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Calorieën 557 kcal
Beste seizoen Zomer
Dieet / Allergie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Ingrediënten
  • 400 g spaghetti (volkoren)
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 clove knoflook
  • 500 ml sojamelk (ongezoet)
  • 5 el bloem
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1/4 tl liquid smoke
  • 3 el olijfolie
Instructies
  1. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet het daarna af en doe het terug in de pan. Giet er een halve eetlepel olijfolie bij om plakken tegen te gaan, schud de pan.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zien.

  3. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en voeg dit toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 8 minuten.

  4. Doe de doperwten in een schaal en giet er kokend water over. Dan zijn ze zo ontdooid en verwarmd.

  5. Maak de romige saus door de melk te verwarmen en beetje bij beetje de bloem toe te voegen. Blijf ondertussen goed roeren om klontvorming tegen te gaan. Als de bloem volledig is opgenomen voeg je de liquid smoke, mosterd, edelgistvlokken en de rest van de olijfolie toe. Laat dit inkoken tot een dikke romige saus.

  6. Giet de saus over de spaghetti en voeg alle groenten toe. Roer voorzichtig door elkaar en breng eventueel verder op smaak met wat meer versgemalen peper en zout.

    Verdeel de pasta over vier borden en serveer direct.

Voedingswaarden

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 557kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 12.2g19%
Verzadigd vet 1.4g7%
Totaal koolhydraten 82.1g28%
Voedingsvezel 13.4g54%
Proteïne 22.3g45%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!