Rigatoni is een stevige pastasoort die goed samen gaat met romige dikke sauzen. Rigatoni lijkt wel op penne, maar is wat groter en grover, en de uiteinden zijn recht afgesneden. De romige saus heeft een wat zoetige smaak, terwijl het tegelijkertijd lekker kruidig is, door de specerijen die zijn gebruikt.
De zoete aardappel, of bataat, staat op de zevende plaats op de lijst van belangrijkste voedselgewassen in de wereld, en op de vijfde plaats in ontwikkelingslanden, na rijst, maïs, tarwe en cassave. De zoete aardappel wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken en in Amerika staat hij steevast op het menu met thanksgiving.
En wat te denken van die overheerlijke zoete aardappel frietjes? Heb jij die al eens gegeten?
In tegenstelling tot de aardappel, die zetmeel bevat, bevat de zoete aardappel inuline. Dit verteert langzamer dan zetmeel en is daardoor beter voor diabetespatiënten.
Er zijn paarse, roze en oranje zoete aardappelen te kopen. In de supermarkt tref je meestal de oranje zoete aardappel aan.
Verwarm de oven tot 180 graden. Schil de zoete aardappelen in snijd ze in hapklare brokken. Leg de aardappelen op een bakplaat, besprenkel met de olie en strooi er zout over. Rooster de aardappelen in ongeveer 25 minuten gaar.
Kook ondertussen de pasta volgens instructies op de verpakking, meestal 10-12 minuten.
Doe de zoete aardappel in de blender, samen met de knoflook, melk, edelgistvlokken, kokoscrème, mosterd, komijn- en paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Maal tot je een romige saus hebt.
Strooi er eventueel wat verse tijm of basilicum en wat pijnboompitten over.
Porties 3
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.
Wil je het gerecht budgetvriendelijk houden, dan laat je de pijnboompitten achterwege, tenzij je ze in huis hebt.