Wist je dat de heerlijke quiche eigenlijk uit Frankrijk komt? Specifiek uit de regio Lotharingen, of zoals de Fransen zeggen: Lorraine. De beroemdste versie is natuurlijk de Quiche Lorraine, die gevuld is met spekjes en een romig mengsel van eieren en room. De naam "quiche" komt trouwens van het Duitse woord "Kuchen," wat taart betekent. Dat is niet zo gek, gezien de historische Duitse invloed in die regio.
In de 16e eeuw begon de Quiche Lorraine echt populair te worden. Sindsdien zijn er talloze variaties bedacht met allerlei vullingen zoals groenten, kaas, vis en vlees. Dat maakt quiche zo veelzijdig en geliefd over de hele wereld.
Uiteraard is deze quiche veganistisch, maar minstens zo verrukkelijk! Dus volg onderstaande vier simpele stappen en zet ook een stukje Franse geschiedenis op tafel! š
Stap 1: Voorbereiden van de cherrytomaatjes en uien
Door de cherrytomaatjes en uien vooraf in de oven te karameliseren wordt het een beetje zoet en rokerig. De kruiden geven het nog meer smaak, de quiche zal een rijke smaak krijgen.
Stap 2: Voorbereiden van het quichedeeg
Ik heb het idee dat het deeg minder zompig wordt als je het alvast uitrolt en in de koelkast wat laat āopstijvenā. Door gaatjes in de bodem te prikken met een vork kan er tijdens het bakken nog wat vocht wegsijpelen.
Stap 3: Voorbereiden van de vulling
Door de ingrediƫnten voor de vulling te mengen met de blender, krijg je een mooie egale vulling waar de smaken goed in zijn doortrokken.
Stap 4: Samenstellen en bakken van de quiche
Nu ben je al bijna klaar: verdeel de vulling over het deeg in de quichevorm en schep de groenten erover. Oven in, half uurtje wachten en genieten maar!
Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt.