Denk ik aan pumpkin pie spices dan denk ik aan de herfst én aan kerst. Toch lust ik het het hele jaar door! Heb je geen pumpkin pie spices in huis, dan kun je het zelf maken of je gebruikt speculaaskruiden. Dat is niet helemaal hetzelfde, maar werkt wel.
De pudding mousse is behoorlijk machtig en vol van smaak, hou hier rekening mee als je de pudding mousse wil garneren.
De combinatie van de pudding mousse met wat (kokos)room is heerlijk. Het zoet van de room heft de pit van de pumpkin spice een klein beetje op. Strooi er eventueel nog een beetje kaneel over.
En als je niet gebonden bent aan een bepaald dieet, kun je een bastognekoek over de pudding mousse verkruimelen. Of gebruik het als bodem, net zoals ik deed in mijn pumpkin pie cheesecake.
Doe alle ingrediënten in de blender en maal op de hoogste stand tot de substantie dik en romig is.
Verdeel de pudding mousse over vier schaaltjes of glazen en zet het minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
Garneer vlak voor het serveren eventueel met (kokos)room en steek er een speculoosje in.
Porties 4
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.