Toen ik in januari 2020 een pumpkin pie cheesecake maakte at ik nog van alles. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd in mijn leef- en eetpatroon. Hoog tijd dus om een pumpkin pie te maken die helemaal plantaardig is. Deze is extra makkelijk omdat er geen oven aan te pas komt.
Zelf pompoenkruiden maken is overigens een fluitje van een cent. Maak een grote hoeveelheid, want je kunt het bij heel veel recepten gebruiken. Recepten waar je deze mix aan toe kunt voegen:
Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine, behalve het water. Zet de machine aan en voeg telkens een klein beetje water toe, totdat je een grote plakkerige deegbal hebt.
Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve water en vegatine, in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een egale massa hebt.
Schenk het water en de vegatine in een pan en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan het pompoenmengsel toe, roer het even door en haal het van de warmtebron.
Pak de taartbodem uit de koelkast en giet het pompoenmengsel erop. Verdeel met een spatel. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Porties 8
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.