Print opties:

Pumpkin pie (no bake)

Pumpkin pie

Toen ik in januari 2020 een pumpkin pie cheesecake maakte at ik nog van alles. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd in mijn leef- en eetpatroon. Hoog tijd dus om een pumpkin pie te maken die helemaal plantaardig is. Deze is extra makkelijk omdat er geen oven aan te pas komt. 

Pompoenkruiden 

Zelf pompoenkruiden maken is overigens een fluitje van een cent. Maak een grote hoeveelheid, want je kunt het bij heel veel recepten gebruiken. Recepten waar je deze mix aan toe kunt voegen:

  • schil een appel, ontdoe van klokhuis en snijd in kleine stukjes. Leg de appelblokjes in een steelpan, voeg een klein beetje water en een theelepel pumpkin pie spice toe. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep in een kom en lepel er dikke yoghurt over. Strooi er eventueel wat gehakte noten of kokos over.
  • cupcakes met een smaakje; voeg die overheerlijke pumpkin pie spice toe.
  • wat dacht je van een koffie verkeerd met een half theelepeltje van deze kruiden? Of wat slagroom op de koffie en daar wat kruiden over strooien? Heerlijk!
Methode ,
Keuken
Menugang
Ervaring Gemiddeld
Tijd
Voorbereiding: 20 minuten Overig: 4 uur Totale tijd: 4 uren 20 minuten
Porties 8
Calorieën 302 kcal
Beste seizoen Herfst
Dieet / Allergie Sojavrij
Ingrediënten
    Voor de bodem
  • 150 g noten (bijvoorbeeld walnoten en amandelen)
  • 75 g havervlokken
  • 150 g medjool dadels (ontpit)
  • 1/2 tl pompoenkruiden
  • water (naar behoefte)
  • Voor de vulling
  • 75 g cashewnoten (rauw)
  • 250 g pompoenpuree
  • 300 ml melk
  • 1/2 tl pompoenkruiden
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 pakje vegatine (+ 100 ml water)
  • 1 snufje zeezout
  • Optioneel
  • slagroom
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine, behalve het water. Zet de machine aan en voeg telkens een klein beetje water toe, totdat je een grote plakkerige deegbal hebt.

  2. taartbodemBeleg de taartbodem met een vel bakpapier en vet de randen een beetje in. Verdeel de deegbal over de bodem, druk het aan met je handen. Zet het in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  3. Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve water en vegatine, in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een egale massa hebt.

  4. Schenk het water en de vegatine in een pan en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan het pompoenmengsel toe, roer het even door en haal het van de warmtebron.

  5. taartvulling

    Pak de taartbodem uit de koelkast en giet het pompoenmengsel erop. Verdeel met een spatel. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast.

Voedingswaarden

Porties 8


Hoeveelheid per portie
Calorieën 302kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 16.6g26%
Verzadigd vet 2.6g13%
Totaal koolhydraten 27.8g10%
Voedingsvezel 4.3g18%
Proteïne 8.2g17%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!