Print opties:

Pompoensoep met wortel en gember

Een oranje kom met pompoensoep

En deze wortel pompoensoep met gember is ook nog eens heerlijk verwarmend en gezond. Een geweldig soepje dus voor deze tijd van het jaar. En het mooie is dat je de voorbereidingen rustig kunt treffen en dan om een uur of 12 gaat alles in de slowcooker en ga je weer verder met lekker luieren. Of je maakt een flinke wandeling. Om zes uur is het eten klaar, je hoeft alleen nog maar de staafmixer er in te zetten.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe je gember op een razendsnelle manier van zijn schilletje ontdoet.

Methode
Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 6 uur Totale tijd: 6 uren 15 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Dieet / Allergie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Ingrediënten
  • 1 flespompoen (ca. 1 kilo)
  • 450 g wortel
  • 2 cm gember
  • 2 stuks ui
  • 4 teen knoflook
  • 3 blad laurier
  • 750 ml groentebouillon
  • peterselie (garnering)
Instructies
  1. Schil de flespompoen en verwijder de pitten en draden. Pel de uien en maak de wortelen schoon. Verwijder het velletje van de gember en knoflook.
  2. Snijd de pompoen en wortelen in stukken, niet te groot maar zeker niet te klein. Snijd de uien in halve ringen en de gember in stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet de slowcooker 6 uur op low.
  4. Verwijder dan de laurierblaadjes en zet de staafmixer in de soep. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe, maar ik hou wel van een stevig soepje. Zeker als het als maaltijd moet dienen.
  5. Vlak voor het serveren kun je eventueel nog wat fijngesneden krulpeterselie of koriander toevoegen,
foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!