Soms heb je gewoon zin in iets wat zowel voedzaam als lekker knapperig is, en deze pompoenkoeken zijn daar perfect voor. Met de natuurlijke zoetheid van banaan en een vleugje pompoenkruiden brengen ze je helemaal in de herfststemming. Het beste van alles? Ze zijn snel en eenvoudig te maken, zelfs op drukke dagen.
Of je nu op zoek bent naar een energiek ontbijt of een verantwoorde snack voor tussendoor, deze koeken bieden het allebei. Door de combinatie van havervlokken, pompoen en pindakaas blijven ze lekker stevig én vullen ze goed. Bovendien kun je ze naar wens aanpassen: maak ze dun voor een krokante bite of wat dikker voor een zachtere binnenkant.
Wil je het wat spannender maken?
Mijn man verwachtte een knapperige en krakende koek. Het viel hem dan ook wat tegen dat ik ze iets dikker had gelaten, waardoor ze wat meer ‘chewy’ waren. Toen ik vertelde dat je er ook wel wat jam op kon smeren, of er een lepel kokosyoghurt aan toe kon voegen voor een romige twist, was hij om!
Pompoenkoeken met banaan en pindakaas
Ingrediënten
Zo maak je het
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Maal de havervlokken grof in een keukenmachine of blender. Doe de geprakte banaan, pompoenpuree, agavesiroop, pindakaas en pompoenkruiden erbij en meng alles goed door elkaar. Dit kan gewoon met je handen voor een lekker smeuïge mix.
-
Rol met je handen twaalf balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze plat met de palm van je hand – hoe dunner je ze maakt, hoe knapperiger ze worden.
-
Bak de koeken in het midden van de oven in ongeveer tien minuten goudbruin.
-
Laat ze even afkoelen op een rooster, zodat ze mooi stevig worden. En dan... smullen maar!