Er zijn een aantal keukens die mijn hart hebben veroverd. De Mexicaanse keuken is er één van. Deze pico de gallo is een heerlijk simpel bijgerechtje wat snel op tafel staat en bomvol smaak zit!
Serveer pico de gallo bij een schaal tortilla chips, gebruik het als topping bij tortilla’s of serveer het samen met een salade bij deze heerlijke tacodilla’s!
Pico de gallo, ook bekend als salsa fresca of salsa cruda, is een soort Mexicaanse salsa of bijgerecht dat gemaakt wordt van verse ingrediënten. De belangrijkste ingrediënten tomaten, uien, jalapeños, koriander, limoensap en zout. Maar voor extra smaak – en pit – kun je ook ingrediënten zoals knoflook, paprika’s of serranopepers toevoegen.
Pico de gallo wordt vaak geserveerd met tortillachips of als topping voor taco’s, burrito’s of quesadilla’s.
Heb je ‘oude’ tortilla’s over? Snijd ze dan in puntjes en leg ze op een bakplaat, strooi daar geraspte kaas naar keuze over, strooi er wat Spaans gerookte paprikapoeder over en stop het in de oven (180 graden) tot het knapperig is en de kaas gesmolten. Heerlijk om daar wat pico de gallo bij te serveren.
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de rode ui. Halveer de jalapeño en verwijder de zaadlijst, snijd het in piepkleine blokjes. Hak de koriander grof.
Doe alle klein gesneden ingrediënten in een schaaltje en pers hier de limoenen boven uit. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout.
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.