Het lijken net Zweedse kanelbullar ❤️🧡💛💚💙💜
Ik vond rode pesto eigenlijk nooit lekker, maar misschien komt dat omdat ik zongedroogde tomaatjes ook niet lekker vond. Sinds ik plantaardig eet vind ik tomaten – al dan niet zongedroogd – geweldig en zelfgemaakte pesto is helemaal een genot!
Je kunt naast pesto breekbrood ook heerlijke andere breekbroden maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- suiker en kaneel
- chocoladepasta en geprakte banaan
- groene pesto
- gekarameliseerde ui
Ik zie in ieder geval genoeg mogelijkheden om telkens weer wat anders op tafel te zetten.
Pesto breekbrood
Ingrediënten
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200℃. Besmeer een ronde ovenschaal met wat olie.
-
Maak de pesto door amandelen, zongedroogde tomaatjes, olie, tomatenpuree, knoflookpoeder, basilicum, citroensap en peper en zout in de keukenmachine te mengen tot een dikke pesto. Als het te dik is kun je het verdunnen met wat water of olie.
-
Rol het croissantdeeg uit op het aanrecht. Verdeel de pesto over de lappen deeg en smeer het goed uit, ook de randjes. Rol vervolgens de lappen deeg op en verdeel iedere rol in vier stukken.
-
Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal en besmeer de bovenkant met wat olie uit het tomatenpotje. Steek hier en daar een stukje zongedroogde tomaat in de rolletjes en strooi er wat pijnboompitten over.
-
Bak het pesto breekbrood in ongeveer 15 minutengoudbruin en gaar. Garneer met wat blaadjes basilicum en serveer direct.
Porties 8
- Hoeveelheid per portie
- Calorieën 187kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal vet 10g16%
- Verzadigd vet 3g15%
- Totaal koolhydraten 16.9g6%
- Voedingsvezel 2.3g10%
- Proteïne 5.2g11%
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.