Onderstaand recept heb ik gemaakt met ovengebakken en met gekookte krieltjes. Zowel met als zonder schil. En ik moet zeggen: de gekookte variant is eigenlijk nog veel lekkerder! Het allerlekkerst is nog wel met krieltjes in de schil!
Ook al zijn patatas bravas onderdeel van tapas, je kunt het ook prima eten bij het avondeten. Het combineert prima met komkommer en broccoli, de saus maakt de broccoli gelijk wat spannender. Inmiddels heb ik er ook een beetje mijn eigen draai aan gegeven: soms voeg ik wat chipotle saus toe, daar wordt het extra pittig van!
Heb je een feestje georganiseerd en ga je tapas serveren? Maak er dan een Spaanse avond van en maak het feest compleet met Spaanse artikelen. Denk bijvoorbeeld aan cocktailprikkers met de Spaanse vlag. Je vindt bij Bol.com nog veel meer leuke ideeën voor een Spaanse avond.
Kook de krieltjes gaar in ongeveer 15 minuten. Check met een prikkertje of vork of ze echt gaar zijn.
Porties 2
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.