Onderstaand recept heb ik gemaakt met ovengebakken en met gekookte krieltjes. Zowel met als zonder schil. En ik moet zeggen: de gekookte variant is eigenlijk nog veel lekkerder! Het allerlekkerst is nog wel met krieltjes in de schil!
Ook al zijn patatas bravas onderdeel van tapas, je kunt het ook prima eten bij het avondeten. Het combineert prima met komkommer en broccoli, de saus maakt de broccoli gelijk wat spannender. Inmiddels heb ik er ook een beetje mijn eigen draai aan gegeven: soms voeg ik wat chipotle saus toe, daar wordt het extra pittig van!
Maak de tapas extra feestelijk
Heb je een feestje georganiseerd en ga je tapas serveren? Maak er dan een Spaanse avond van en maak het feest compleet met Spaanse artikelen. Denk bijvoorbeeld aan cocktailprikkers met de Spaanse vlag. Je vindt bij Bol.com nog veel meer leuke ideeën voor een Spaanse avond.
Patatas bravas y mas!
Ingrediënten
Instructies
-
Kook de krieltjes gaar in ongeveer 15 minuten. Check met een prikkertje of vork of ze echt gaar zijn.
-
Maak ondertussen de saus door de mayonaise in een schaal te scheppen en te mengen met de gerookte Spaanse paprikapoeder, olijfolie, citroensap en uitgeperste knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Klop de saus met een vork tot alles goed is gemengd en de saus lekker romig is.
Porties 2
- Hoeveelheid per portie
- Calorieën 692kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal vet 24.6g38%
- Verzadigd vet 2.2g12%
- Totaal koolhydraten 102.4g35%
- Voedingsvezel 9.3g38%
- Proteïne 10.8g22%
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.