En ook deze keer weer een pastagerecht wat ik heb gegeten bij mijn dochter. Het was zó lekker dat we de inhoud van de schaal in no time met zijn drieën opgepeuzeld hadden. Serveer je er een salade, brood of een vleesopvolger bij dan is het recept prima geschikt voor vier personen.
Eet je er niets bij, dan mis je ook helemaal niets: het is lekker, vullend en heeft allerlei smaken. Maar eet je er bijvoorbeeld chicken tenders van Vivera bij, dan vult het de pasta wel heel goed aan. Enne… die chicken tenders zijn met vier minuten klaar in de airfryer 😉
Gekarameliseerde uien worden langzaam gegaard op laag vuur totdat de natuurlijke suikers de uien vrijkomen en de witte uien veranderen in heerlijke zoete goudbruine uien. Door de uien te karameliseren in plaats van te bakken worden de uien superzacht en hebben een heerlijke zoete en tegelijk een beetje hartige smaak.
Het lijkt misschien een lange lijst met ingrediënten, maar het meeste ervan zul je waarschijnlijk wel in huis hebben. Mede hierdoor is het dus eigenlijk ook nog eens een budgetvriendelijk recept.
Verwarm de oven tot 200 graden.
Schep de uienringen en reepjes zongedroogde tomaat in een ovenschaal en strooi er de paprikapoeder en gedroogde peterselie over. Breng op smaak met peper en zout.
Schud alles goed door elkaar en zet de knoflookbol in het midden. Giet de olie van de zongedroogde tomaatjes of gewoon olijfolie over het gerecht. Dek het geheel af met aluminiumfolie en schuif het in de oven voor 1 uur. Keer het halverwege de tijd een keer om.
Zo’n 20 minuten voordat de uien klaar zijn, kook je de pasta volgens beschrijving op de verpakking.
Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder - met een tang! - de bol knoflook en knijp de teentjes uit de bol. Voeg vervolgens de pasta, verse peterselie, basilicum en de babyspinazie toe, giet het citroensap en de kokosmelk erbij en roer als goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe.
Enjoy!
Porties 4
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.
Helaas was mijn bol knoflook niet zo heel fraai, dus ik heb alle teentjes er gepeld doorheen gedaan. Op die manier kon ik de lelijke plekjes goed zien en verwijderen.