Print opties:

Nasi- of bamikruiden

Nasi- of bamikruiden

Gebruik deze mix naar behoefte wanneer je nasi of bami goreng gaat maken.

Je kunt deze mix ook inzetten als marinade voor tofu. Meng wat van de mix met olie en een beetje ketjap en laat hier de blokjes tofu een paar uur in marineren. Bak de tofu vervolgens zoals je gewend bent.

Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Totale tijd: 5 minuten
Dieet / Allergie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Ingrediënten
  • 4 tl galangwortel, gemalen (laos)
  • 2 tl gemberpoeder (djahe)
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 tl citroengras, gemalen (sereh)
  • 2 tl kurkuma (koenjit)
  • 2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 2 tl kaneel
  • 4 tl zout
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in een goed afsluitbaar potje en schud tot alles goed is gemengd.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!