Print opties:

Midden-Oosterse kruidenmix

TLV kruidenmix

Aangepaste verhoudingen

De juiste verhoudingen voor een kruidenmix kunnen variƫren afhankelijk van persoonlijke smaakvoorkeuren en het gebruik van de mix in verschillende gerechten.

Je kunt de hoeveelheden aanpassen op basis van je voorkeuren. Hier zijn enkele suggesties voor aanpassingen:

  • Voor meer pittigheid: Voeg meer chilipoeder of zwarte peper toe.
  • Voor een warmere, zoetere smaak: Verhoog de hoeveelheid kaneel en nootmuskaat.
  • Voor een sterkere gembersmaak: Verhoog de hoeveelheid gemberpoeder en verse gember.

Experimenteer gerust om je eigen perfecte balans te vinden!

Methode
Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Totale tijd: 5 minuten
Beste seizoen Jaarrond
Dieet / Allergie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Basis kruidenmix
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder (aanpassen naar gewenste pittigheid)
  • 1 theelepel gedroogde gemberwortel (of verse gember, fijngehakt, indien beschikbaar)
  • 1/4 theelepel sumak
Mixen maar
  1. Meng alle poeders goed in een kom.
  2. Bewaar de kruidenmix in een luchtdichte pot op een koele, donkere plaats.
foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinaviƫ en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!