Print opties:

Mexicaanse macaroni fiesta: een verrassende twist op een klassieker

Macaroni met een Mexicaans tintje

We kennen allemaal de klassieke chili con carne – die heerlijke, hartige stoofpot boordevol smaak. Maar wat als ik je vertel dat je diezelfde rijke smaken kunt ervaren in een verrassend ander jasje? Maak kennis met de “Mexicaanse Macaroni Fiesta”, een plantaardige variant die net zo bevredigend is als het origineel, maar met een speelse twist die je smaakpapillen zal verrassen.

Een druk leven?

Dit gerecht is perfect voor drukke doordeweekse avonden wanneer je iets eenvoudigs, maar toch voedzaams op tafel wilt zetten. Het mooie is dat je waarschijnlijk al bijna alle ingrediënten in je keukenkastje hebt staan. Van (volkoren) macaroni en kidneybonen tot knapperige paprika en een handvol spinazie – dit recept vraagt niet om exotische ingrediënten, maar tovert alledaagse items om tot een smaakexplosie. En het beste van alles? Het staat in minder dan 30 minuten op tafel.

De Mexicaanse macaroni fiesta is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook een geweldige manier om extra groenten aan je maaltijd toe te voegen. De combinatie van kruidige tomatensaus, eiwitrijke rulstukjes en zachte macaroni zorgt ervoor dat zelfs de grootste vleesliefhebber niet zal missen wat er niet is. Dus, waar wacht je nog op? Duik de keuken in en laat je verrassen door deze kleurrijke, voedzame maaltijd die gegarandeerd een plekje in je vaste repertoire zal verdienen!

Methode
Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 15 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 2
Calorieën 407 kcal
Beste seizoen -
Dieet / Allergie Notenvrij
Ingrediënten
  • 150 gram macaroni (volkoren)
  • 1/2 el plantaardige olie
  • 1/2 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 blokje groentebouillon (verkruimeld)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper (vers gemalen)
  • 1 wortel (in dunne blokjes of kleine blokjes)
  • 1/2 rode paprika (in dunne reepjes)
  • 50 gram spinazie (grof gehakt)
  • 100 gram rulstukjes (of gedroogde sojastukjes)
  • 300 gram kidneybonen (afgegoten en omgespoeld)
Zo maak je het
  1. Kook de macaroni: Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar giet hem af net voordat hij al dente is. Zet apart.

  2. Fruit de groenten: Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook ongeveer 3 tot 5 minuten, tot ze zacht en geurig zijn.

  3. Voeg de basis toe: Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree, verkruimelde groentebouillon en specerijen (chilipoeder, paprikapoeder, zout, en peper) door de uienmix. Breng dit aan de kook. Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik wordt.

  4. Groenten en eiwit: Voeg de kidneybonen, rulstukjes, wortel en paprika toe aan de saus. Laat alles samen koken totdat de wortel gaar is, ongeveer 5 minuten.

  5. Maak het af: Voeg tot slot de macaroni en spinazie toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel nog een minuutje doorwarmen.

  6. Serveer: Schep de Mexicaanse macaroni op borden en geniet van je kleurrijke en voedzame maaltijd. ¡Buen provecho!

Voedingswaarden

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 407kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 4.7g8%
Verzadigd vet 0.7g4%
Natrium 456mg19%
Kalium 1592mg46%
Totaal koolhydraten 62.1g21%
Voedingsvezel 12.8g52%
Suikers 10.4g
Proteïne 22.5g45%

Vitamine C 66 mg
Calcium 159 mg
IJzer 5.5 mg
Vitamine B12 0.19 mcg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!