Print opties:

Mango lassi

Mango lassi wordt ingeschonken in een glas vastgehouden door een hand

Lassi is een traditionele Indiase yoghurtdrank. Het basisrecept bestaat uit het mengen van yoghurt met water, zout of suiker en eventuele kruiden. Je kunt het een beetje vergelijken met een milkshake of smoothie. Deze mango lassi is heerlijk verfrissend bij een kruidige Indiase maaltijd. 

Hoe snijd je een mango?

https://youtu.be/goii-4lsEW0

Toepassing van kardemom en de gezondheidsvoordelen

Van kardemom wordt gezegd dat het een gunstige werking heeft bij maagklachten en een zuiverende werking op de adem. En dan is het ook nog eens eetlust bevorderend. 

Kardemom wordt gebruikt in koek (denk aan speculaas), gebak en toetjes, maar ook in curry’s. Het is dus erg lekker in zowel zoete als kruidige, hartige gerechten.

Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Totale tijd: 5 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Dieet / Allergie Glutenvrij, Notenvrij
Ingrediënten
  • 600 ml yoghurt
  • 250 g mango
  • 1 tl kardemom
  • 1 pinch kaneel
Zo maak je het
  1. Snijd de mango in stukken.

  2. Doe alle ingrediënten in de blender en pulseer tot je een mooie egale yoghurtdrank hebt.

Notitie

Ben je een zoetekauw, dan kun je wat poedersuiker toevoegen aan het recept.

Bekijk online: https://www.silphyaskitchen.nl/recept/mango-lassi/
foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!