Kruidige prei-kerriesoep voor koude dagen

Kruidige prei-kerriesoep voor koude dagen

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Ervaring: Gemiddeld
Calorieën: 178 kcal pp Proteïne: 4.3g Vetten: 5.8g Vezels: 6.9g Suiker: 10.4g

Soms voel je je niet helemaal lekker, en dan is er niets beters dan een kom zelfgemaakte soep. Deze romige prei-kerriesoep is precies wat je nodig hebt op zulke dagen. Niet alleen is hij heerlijk verwarmend, maar hij zit ook bomvol goede voedingsstoffen die je lichaam een oppepper geven.

Prei en uien zijn rijk aan vitamine C, een echte boost voor je immuunsysteem. De pastinaak en aardappelen zorgen voor kalium en vezels, wat je energie geeft en goed is voor je spijsvertering. En dan de appel, die een vleugje zoetheid toevoegt en extra antioxidanten levert. Knoflook doet ook mee met zijn natuurlijke antibiotische eigenschappen – een krachtpatser in de keuken!

De specerijen in deze soep, zoals kurkuma en garam masala, geven niet alleen een fantastische smaak, maar werken ook ontstekingsremmend. De plantaardige kookroom maakt de soep romig en troostrijk, zonder zwaar te zijn.

Deze soep is een echte knuffel in een kom, perfect voor dagen dat je wat extra liefde en zorg nodig hebt. Serveer met een stuk versgebakken brood en geniet van een momentje voor jezelf. Wat is jouw favoriete comfort food op een regenachtige dag?

Kruidige prei-kerriesoep
Lekker met versgemalen zwarte peper

Tips & twists voor de perfecte prei-kerriesoep

Wil je deze prei-kerriesoep nog meer pit geven? Voeg dan een snufje chilipoeder of wat versgehakte rode peper toe tijdens het fruiten van de uien en knoflook. Voor een extra fris accent kun je wat citroensap of een scheutje appelazijn toevoegen net voordat je de soep pureert – dit haalt de smaken nog meer op!

Heb je wat groenten over in de koelkast die op moeten? Denk aan wortel, courgette of zelfs een handje spinazie. Gooi ze gerust in de pan voor extra kleur en voedingsstoffen. Het leuke van soep is dat je eindeloos kunt variëren met wat je in huis hebt.

Als je de soep nog een beetje luxe wilt maken, serveer dan met wat blokjes appel als granny smith of een handje geroosterde pompoenpitten. Dit geeft niet alleen een mooie presentatie, maar ook een lekkere crunch.

Kruidige prei-kerriesoep voor koude dagen

Deze romige prei-kerriesoep is een heerlijke mix van zachte groenten en warme specerijen. De subtiele zoetheid van pastinaak en appel maakt het extra bijzonder. Perfect om je op te warmen en te genieten met een stukje versgebakken brood!

Voorbereiding 10 minuten Bereiding 20 minuten Totale tijd 30 minuten Ervaring: Gemiddeld Porties: 4 Geschatte kosten: € 5 Calorieën: 178 kcal pp Beste seizoen: Winter Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwarm een beetje olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook tot ze lekker zacht en goudbruin zijn.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en appel en snijd ze in blokjes. Halveer de preien in de lengte en snijd ze in halve ringen. Gooi alles bij de uien en knoflook in de pan.
  3. Giet de plantaardige kookroom en het water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erin en strooi alle specerijen over de groenten. Roer even goed door en laat de soep zachtjes koken tot de groenten helemaal zacht zijn.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of doe het in een blender tot je een romige soep hebt.
  5. Schep de soep in kommen en serveer met een lekker stuk versgebakken brood. Smullen maar!
Voedingswaarden

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 178kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 5.8g9%
Verzadigd vet 0.8g4%
Natrium 193mg9%
Kalium 693mg20%
Totaal koolhydraten 23.7g8%
Voedingsvezel 6.9g28%
Suikers 10.4g
Proteïne 4.3g9%

Vitamine C 19 mg
Calcium 86 mg
IJzer 1.6 mg
Foliumzuur 95 mcg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *