Kruidige en romige tofu curry

Kruidige en romige tofu curry

Porties: 4 Totale tijd: 1 uur Ervaring: Gemiddeld

Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Noord-Indiase keuken en staat het bekend als tawa paneer. “Tawa” verwijst naar de grote, platte pan waarin veel Indiase gerechten worden bereid, van curry’s tot platbroden zoals roti en paratha. Paneer, de populaire Indiase kaas, wordt in dit recept gemarineerd met specerijen en yoghurt, vervolgens kort gebakken en daarna in een kruidige saus gestoofd. Het is een geliefd gerecht in veel Indiase huishoudens en wordt vaak geserveerd met naan of chapati.

Mijn versie gebruikt tofu in plaats van paneer, waardoor het volledig plantaardig is, maar nog steeds die rijke, kruidige smaak heeft. De marinade en saus blijven hetzelfde: een combinatie van specerijen, tomaat en fenegriekblad die zorgen voor een diepe en volle smaak. Of je nu voor tofu of paneer kiest, dit gerecht brengt hoe dan ook de heerlijke smaken van de Indiase keuken op tafel!

Borden en schaaltjes met Indiaas eten, waaronder tawa tofu, naan, komijnrijst

Wat serveer je erbij?

Deze curry is lekker stevig en niet heel sauzig, dus hij gaat perfect samen met geurige rijst – zoals deze komijnrijst – en een versgebakken roti of naan. Om wat extra groenten binnen te krijgen, heb ik er een handje doperwten doorheen gedaan en wat frisse bijgerechtjes op tafel gezet: komkommer en rode ui. Ik had nog een restje curry met aardappel en sperziebonen over, dus dat ging er ook bij – zonde om te laten liggen! Het eindresultaat? Een heerlijk kruidige, hartverwarmende maaltijd, die we afsloten met zoete, smeuïge medjooldadels.

5 van 1 stem

Kruidige en romige tofu curry

Deze tofu curry is een kruidig en hartig gerecht waarin gemarineerde tofu wordt gebakken en gestoofd in een rijke, geurige currysaus. De combinatie van specerijen, fenegriekblad en verse koriander geeft het een diepe en volle smaak. Perfect met rijst of Indiaas platbrood voor een smaakvolle maaltijd!

Voorbereiding 10 minuten Bereiding 20 minuten Overig 30 minuten Totale tijd 1 uur Ervaring: Gemiddeld Porties: 4 Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Voor de marinade:

Voor de curry:

Zo maak je het

  1. Meng de sojayoghurt met alle specerijen en olie. Schep de tofublokjes erdoor, zorg dat ze goed bedekt zijn, en laat minimaal 30 minuten intrekken.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en voeg het komijnzaad toe. Laat dit een paar seconden bakken tot de geur vrijkomt. Roer de currypasta erdoor en laat het goed warm worden.
  3. Snijd ondertussen een paprika in stukken en voeg deze toe aan de curry. Bak een paar minuten mee.
  4. Voeg de gemarineerde tofu en het water toe. Roer voorzichtig door, dek de pan af en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Bestrooi de curry met garam masala, fenegriekblad en verse koriander.
  6. Serveer met warme roti, chapati, naan of een geurige kom basmatirijst. Smullen maar!
Tags
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Laat een reactie achter op Sylvia Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een reactie achter op Sylvia Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Manolito van Galen

    Hoi Sylvia,

    Een heerlijk gerecht.
    Kan ik de sojayoghurt vervangen door kokosmelk?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    • Sylvia

      Hoi Manolito,

      Ook al wordt de smaak dan anders, het kan wel. Ik zou dan wel echt dikke kokosmelk nemen, bijna crème-achtig. Je kunt het ook vervangen door een andere plantaardige ongezoete yoghurt zonder smaak, of door gewone dikke yoghurt.

      Groet,
      Sylvia