Print opties:

Groene smoothie met spinazie

groene smoothie met spinazie en kiwi

Spinazie fabeltjes

Wie kent niet die stoere zeeman Popeye, die door het eten van een blik spinazie binnen de kortste keren gigantische spierballen kreeg en “ijzer”sterk werd? Ondanks dat spinazie inderdaad meer ijzer bevat dan de meeste groenten, is nu bekend dat het ijzergehalte flink overschat is.

Spinazie mag je niet opnieuw opwarmen. Dit is al jaren achterhaald. Spinazie bevat nitraten. Door bepaalde bacteriën, die vooral bij wat hogere temperaturen (grofweg lauw tot lauwwarm) actief zijn, wordt dit omgezet in schadelijke nitrieten, die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Maar dit gold vooral toen we nog geen koelkast hadden. Als jij de spinazie snel invriest of vlug afkoelt is er geen probleem.

Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 10 minuten Totale tijd: 10 minuten
Porties 4
Calorieën 68 kcal
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Dieet / Allergie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Ingrediënten
  • 1 appel
  • 1 kiwi
  • 1 banaan
  • 1/4 komkommer
  • 2 handje spinazie
  • water (ijskoud)
Instructies
  1. Schil de appel, banaan en kiwi. Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd alles in stukken. Snijd de komkommer in plakken.

  2. Doe alle ingrediënten in de blender en voeg was ijskoud water toe. Pulseer tot je een egale massa hebt. Als de smoothie te dik is naar je zin voeg je nog wat ijskoud water toe en pulseer je weer even.

Voedingswaarden

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 68kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 0.5g1%
Verzadigd vet 0.1g1%
Totaal koolhydraten 13.5g5%
Voedingsvezel 2.3g10%
Proteïne 1.3g3%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!