Dan pof je de zoete aardappelen gewoon in de magnetron! Net als wanneer je de zoete aardappelen in de oven zou poffen moet je ze ook nu goed wassen en er gaatjes in prikken met een vork. Dat hoeft helemaal niet diep, gewoon her en der met de vork erin prikken en door.
Neem per aardappel twee velletjes keukenpapier en maak ze nat onder de kraan. Knijp de velletjes vervolgens uit en wikkel de aardappelen erin. Het vocht zorgt voor een stoom-effect waardoor de zoete aardappelen sneller gaar zijn.
Heb je liever een krokant schilletje? Leg ze dan nog een kwartiertje in de een voorverwarmde oven, op zo’n 180 graden.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Boen de aardappelen en prik er gaatjes in met een vork. Wrijf de aardappelen in met een beetje olie en leg ze in de oven. Pof de aardappelen in ongeveer 30-45 gaar.
Spoel de kidneybonen en maïs goed af en breng op smaak met de komijn-, chili- en korianderpoeder.
Pel de advocado’s en verwijder de pitten, prak ze vervolgens fijn met een vork. Voeg hier de fijngesneden knoflook, rode peper, gesnipperde sjalot en in blokjes gesneden tomaat aan toe. Knijp de helft van de limoen hierboven uit. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Snijd de gepofte aardappelen in en druk de aardappel met de bolle kant van een lepel wat opzij, zodat er een ‘holletje’ ontstaat. Verdeel de kidneybonenmix over de twee aardappelen, lepel er de helft van de kwark over en bestrooi met de in ringen gesneden bosui.
Serveer met de guacamole en leg bij elke zoete aardappel een partje limoen.
Enjoy!
Porties 2
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.
Als aanrecht-agrariër heb ik meestal wel kiemgroenten in huis, dus op de foto zie je er nog een flinke pluk kiemgroenten bij liggen.