Ken je polenta vooral als een romige Italiaanse puree of een zoet dessert? Of misschien als een voedzaam ontbijt? Wat je misschien nog niet wist, is dat je polenta ook kunt bakken en hartig kunt serveren! Deze gebakken polenta met salsa heeft een heerlijke Mexicaanse twist en is perfect voor lunch of als hoofdgerecht. Ik zou het zelfs als ontbijt wel eens willen proberen!
De chilipeper in dit recept geeft de polenta een flinke kick. Als je niet zo van pittig houdt of er niet aan gewend bent, halveer dan de hoeveelheid chilipeper. De pittigheid kan de smaak van de jalapeños een beetje overstemmen, maar dat vind ik persoonlijk juist lekker!
Ja, polenta is van nature glutenvrij! Polenta wordt gemaakt van maïsmeel, dat geen gluten bevat. Het is dus een geweldige optie voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie. Let er wel op dat je polenta koopt die niet in een fabriek is verwerkt waar ook glutenbevattende producten worden verwerkt, om kruisbesmetting te voorkomen. Check altijd het etiket voor zekerheid!
Dit gerecht smaakt ook heerlijk op kamertemperatuur of koud. Ik heb twee stukken polenta en salsa meegenomen naar mijn werk voor de lunch, en dat ging perfect!
Geef deze gebakken polenta een kans en laat je verrassen door de Mexicaanse smaken!