Havervlokken vervelen nooit, toch? Dit veelzijdige ingrediënt heb ik dan ook altijd ruim op voorraad (lees: een paar kilo), zodat er op elk moment iets lekkers op tafel kan staan. Vooral bij het ontbijt zijn ze hier favoriet: van overnight oats tot muffins en pap, het blijft heerlijk. En stiekem gebruik ik ook altijd dezelfde verhoudingen, dus daar zit weinig verrassing meer in…
Tot ik deze gebakken ontbijthaver uit de airfryer ontdekte! De naturel variant met frambozen is al geweldig, maar de double chocolate versie? Die slaat echt alles! Dankzij de pure chocoladedruppels doet het denken aan een lavacakeje – warm, zacht en rijk van smaak. En het mooiste? Je bent in vijf minuten klaar met de voorbereiding, de airfryer doet de rest. Na 15 minuten bakken kun je genieten van een heerlijk voedzaam ontbijtje.
✅ Tip: schep er een lepel kokosyoghurt op voor een frisse touch!
Het leuke aan dit recept? Je kunt eindeloos variëren! Probeer bijvoorbeeld eens:
🍏 Appeltaart – Voeg 2 eetlepels appelmoes en 1 theelepel kaneel toe aan het beslag en vervang de frambozen door piepkleine blokjes appel.
🥕 Worteltjestaart – Gebruik ¼ cup appelmoes in plaats van banaan, voeg een geraspte wortel toe en strooi er wat kaneel over. Werk af met fijngehakte walnoten of pecannoten voor een lekkere crunch.
🥜 PBJ (Peanut Butter & Jelly) – Schep de helft van het beslag in een schaaltje, voeg 1 theelepel pindakaas en 1 theelepel jam toe en dek af met de rest van het beslag. Laat de frambozen achterwege. Na het bakken kun je er nog een beetje extra pindakaas en jam over druppelen. Onverwacht lekker!
Welke variant ga jij proberen? 😊
Deze luchtige baked oats uit de airfryer zijn een perfecte start van de dag! Ze zijn warm, smeuïg en zitten boordevol smaak, of je nu kiest voor frisse frambozen of een dubbele chocoladetwist. Een voedzaam en heerlijk ontbijt dat voelt als een traktatie! 🍫