Mijn InstantPot is me in korte tijd zeer dierbaar geworden. Dierbaarder dan alle andere keukenapparaten die ik heb. Ik heb ontzettend veel filmpjes gezien en websites bezocht. Bij het ene recept gruwelde ik en bij het volgende begon ik te watertanden. Maar toen ik de Churros bites van Karen zag moest en zou ik die balletjes maken.
Er stonden veel berichten op haar site en onder haar YouTube kanaal variërend van niet gaar tot geweldig. Ik hoorde bij de laatste categorie! Inmiddels heb ik ze twee keer gemaakt en beide keren waren even goddelijk!
Ik ben er nog steeds niet uit wat nu een goede naam voor deze lekkernij zou kunnen zijn. Churros zijn knapperiger en hebben toch een wat andere textuur. Donuts zijn ook nog wat anders, alhoewel het daar wat meer van weg heeft. Tot iemand een beter idee heeft noem ik ze maar eenhaps donuts.
Mix de gesmolten boter met kaneel en suiker. Spatel er vervolgens melk, bloem, zout en bakpoeder door. Meng het geheel goed.
Vet de muffinvorm licht in en verdeel het deeg dan over de gaten. Sluit de vorm af met de meegeleverde siliconen deksel of gebruik huishoudfolie.
Leg het rooster in de IP en giet het water erbij. Zet de muffinvorm op het rooster. Draai het ventiel naar sealing en stel de tijd in op 12 minuten high pressure.
Als de tijd is afgelopen laat je de voor 10 minuten de druk op natuurlijke wijze ontsnappen (NPR = natural pressure release), daarna zet je het ventiel open.
Haal de muffinvorm voorzichtig uit de IP, verwijder het deksel en draai de vorm om op een bord. Druk de churros bites er z.s.m. uit, anders worden ze klef.
Mix nu eventueel wat suiker en kaneel en rol hier de churros bites door. Enjoy!