Print opties:

Donut balls of churros bites?

Churros bites

Mijn InstantPot is me in korte tijd zeer dierbaar geworden. Dierbaarder dan alle andere keukenapparaten die ik heb. Ik heb ontzettend veel filmpjes gezien en websites bezocht. Bij het ene recept gruwelde ik en bij het volgende begon ik te watertanden. Maar toen ik de Churros bites van Karen zag moest en zou ik die balletjes maken. 

https://youtu.be/FHWRryAFZXk

Er stonden veel berichten op haar site en onder haar YouTube kanaal variërend van niet gaar tot geweldig. Ik hoorde bij de laatste categorie! Inmiddels heb ik ze twee keer gemaakt en beide keren waren even goddelijk! 

Churros of donuts?

Ik ben er nog steeds niet uit wat nu een goede naam voor deze lekkernij zou kunnen zijn. Churros zijn knapperiger en hebben toch een wat andere textuur. Donuts zijn ook nog wat anders, alhoewel het daar wat meer van weg heeft. Tot iemand een beter idee heeft noem ik ze maar eenhaps donuts.

Methode ,
Keuken
Menugang
Ervaring Beginner
Tijd
Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 12 minuten Overig: 20 minuten Totale tijd: 42 minuten
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Ingrediënten
  • 1/3 cup basterdsuiker (donkerbruin)
  • 1/3 cup boter (gesmolten)
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 cup melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 cup bloem
  • 1/4 tl zout
  • 1 cup water
  • Topping
  • suiker
  • kaneel
Instructies
  1. Mix de gesmolten boter met kaneel en suiker. Spatel er vervolgens melk, bloem, zout en bakpoeder door. Meng het geheel goed.

  2. Vet de muffinvorm licht in en verdeel het deeg dan over de gaten. Sluit de vorm af met de meegeleverde siliconen deksel of gebruik huishoudfolie.

    Een bakspray of een spuitflesje olie is hierbij heel handig.
  3. Leg het rooster in de IP en giet het water erbij. Zet de muffinvorm op het rooster. Draai het ventiel naar sealing en stel de tijd in op 12 minuten high pressure.

  4. Als de tijd is afgelopen laat je de voor 10 minuten de druk op natuurlijke wijze ontsnappen (NPR = natural pressure release), daarna zet je het ventiel open.

    LET OP: als je het ventiel opendraait ontsnapt er kokendhete lucht!
  5. Haal de muffinvorm voorzichtig uit de IP, verwijder het deksel en draai de vorm om op een bord. Druk de churros bites er z.s.m. uit, anders worden ze klef.

  6. Mix nu eventueel wat suiker en kaneel en rol hier de churros bites door. Enjoy!

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!