Eerlijk is eerlijk, vroeger moest ik echt niet denken aan een groentenspread op mijn boterham. Die potjes uit de supermarkt met zachte, weeïge groenten… brrrr! En veel te smeuïg naar mijn smaak. Maar toen ontdekte ik dit recept en nu ben ik helemaal om. Toevallig stuitte ik erop toen ik iets anders maakte voor het avondeten. Mijn man en ik vonden het zo lekker op brood, dat ik besloot om er een apart recept voor te maken.
Voor nog geen € 5 en 20 minuten werk, maak je drie mason jars vol met deze heerlijke groentenspread. Elk potje heeft een inhoud van ongeveer 450 ml. Deze spread blijft ruim een week goed in de koelkast. Ik heb zelfs een pot in de vriezer gezet om te testen of het na invriezen nog lekker is. En ja hoor, de smaak blijft perfect! Het is wel iets natter, maar dat vocht giet je gewoon even af.
Laat alles afkoelen en schep het in een keukenmachine of blender. Maal tot je de gewenste dikte hebt. Ik hou zelf van een wat fijnere spread.
Deze spread is heerlijk op een volkoren boterham. Smullen maar!