Eerlijk is eerlijk, vroeger moest ik echt niet denken aan een groentenspread op mijn boterham. Die potjes uit de supermarkt met zachte, weeïge groenten… brrrr! En veel te smeuïg naar mijn smaak. Maar toen ontdekte ik dit recept en nu ben ik helemaal om. Toevallig stuitte ik erop toen ik iets anders maakte voor het avondeten. Mijn man en ik vonden het zo lekker op brood, dat ik besloot om er een apart recept voor te maken.
Groentenspread Bewaren
Voor nog geen € 5 en 20 minuten werk, maak je drie mason jars vol met deze heerlijke groentenspread. Elk potje heeft een inhoud van ongeveer 450 ml. Deze spread blijft ruim een week goed in de koelkast. Ik heb zelfs een pot in de vriezer gezet om te testen of het na invriezen nog lekker is. En ja hoor, de smaak blijft perfect! Het is wel iets natter, maar dat vocht giet je gewoon even af.
Deze groentenspread wil je niet missen!
Ingrediënten
Instructies
-
Maak de groenten schoon en dep het overtollige water af.
-
Snijd de ui in snippers, de courgette en paprika in blokjes, en de wortel in plakjes. Geen zorgen over perfect snijden, alles gaat straks in de blender.
-
Fruit de ui zacht in de olie. Pers de knoflook erbij en voeg de ras el hanout toe. Laat even kort meefruiten. Voeg dan de courgette, paprika, wortel en tomatenblokjes toe. Laat de groenten 10 minuten stoven.
-
Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe. Doorwarmen is niet nodig, maar mag wel.
-
Laat alles afkoelen en schep het in een keukenmachine of blender. Maal tot je de gewenste dikte hebt. Ik hou zelf van een wat fijnere spread.
Deze spread is heerlijk op een volkoren boterham. Smullen maar!