Print opties:

De lekkerste scrambled tofu

Boterhammen met scrambled tofu en rauwkost

Meerdere keren heb ik scrambled tofu gemaakt, steeds wel lekker, maar geen enkele keer zo ongelofelijk lekker als dit recept! Het zit boordevol smaak, is eiwitrijk en bovendien lijkt het ontzettend veel op de reguliere roereieren.

Zowel mijn man als ik hebben vol verbazing naar de pan zitten staren, we konden niet geloven dat dit zo ontzetten sterk deed denken aan roerei. De structuur is natuurlijk wel wat anders, maar door de ‘ei-saus’ werd het wel net zo zacht en romig.

Kala namak, wat is dat?

Kala namak is misschien meer bekend als Indiaas zwart zout. Het ruikt en smaakt heel erg naar ei, vergis je niet, die kwart theelepel uit het recept is – zeker als je het voor het eerst gebruikt – echt wel genoeg. 

In Duitsland trof ik het zomaar aan in een gewone supermarkt en ben er heel blij mee. Hier in Nederland moet je er volgens mij voor naar de toko of de Indiase supermarkt. Ik kan je in ieder geval wel verzekeren dat het meer dan de moeite waar is om te kopen.

Zo kun je de scrambled tofu serveren

Op Amerikaanse websites zie je vaak scrambled tofu wraps terugkomen. Die heb ik zelf ook een keer gemaakt trouwens. Maar die vond ik niet lekker genoeg om als ontbijt te gaan eten. 

Ik ga dan ook voor een overheerlijke volkoren boterham, belegd met een kwart geprakte avocado en daarop de scrambled tofu. Vervolgens zou je het kunnen beleggen met bijvoorbeeld tomaat en komkommer. Lekker voor de lunch.

Voor het avondeten hadden we twee boterhammen per persoon en deden wij er nog een mengsel van gebakken paprika, shi-take en knoflook overheen. Een flinke handvol kiemgroenten maakte het hoofdgerecht compleet. 

Methode
Keuken
Menugang ,
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Bereiding: 20 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 2
Calorieën 268 kcal
Beste seizoen Jaarrond
Dieet / Allergie Koolhydraatarm, Notenvrij
Ingrediënten
  • 300 gram tofu
  • 1 el boter
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl La Chinata smoked paprika powder hot
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl kala namak
  • 1 el mosterd
  • 80 ml melk
Instructies
  1. Haal de tofu uit de verpakking dep het droog, knijp het voorzichtig een beetje uit en verkruimel het. Verhit de boter in een hapjespan en bak de tofu ongeveer tien minuten.

  2. Mix ondertussen de overige ingrediënten in een schaaltje tot een dikke saus en schep dit door de tofu. Bak het geheel nog een minuut of 10.

  3. Serveersuggestie

    Beleg vier boterhammen met geprakte avocado, tomaat en komkommer. Verdeel de scrambled tofu erover en leg op iedere boterham een pluk kiemgroenten.

    Enjoy!

Voedingswaarden

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 268kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 18g28%
Verzadigd vet 5.3g27%
Natrium 150mg7%
Kalium 235mg7%
Totaal koolhydraten 4.9g2%
Voedingsvezel 2.3g10%
Suikers 2.8g
Proteïne 20.7g42%

Calcium 355 mg
IJzer 5 mg
Vitamine B12 0.34 mcg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Notitie

Eet de scrambled tofu met gewokte groenten of op een boterham. Lekker met sla en komkommer, of met gebakken paprika en shiitakes.

Bekijk online: https://www.silphyaskitchen.nl/recept/de-lekkerste-scrambled-tofu/
foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!