Wanneer ik al van tevoren weet dat ik een curry wil gaan maken gebruik ik gedroogde kikkererwten. Normaal gesproken moet je kikkererwten minimaal een nacht weken en moeten ze lang koken. In de instant pot heb je dat niet! Dan ben je met een uurtje klaar.
Kikkererwten zijn peulvruchten uit de vlinderbloemenfamilie. Er zijn groene, gele, bruine en zwarte kikkererwten.
Zie je in een Engelstalig recept garbanzo beans staan, dan bedoelen ze daarmee chickpeas ofwel kikkererwten.
Kook de gedroogde kikkererwten zoals je bent gewend (in mijn geval is dat zonder voor te weken in de instant pot: 1 cup gedroogde kikkererwten + 4 cups water, 60 minuten HP, 15 NPR).
Leg ondertussen het blok santen, in de plastic verpakking (!), in een schaaltje met kokend water. Snijd de ui, knoflook en groene peper fijn en rasp de gember.
Giet een scheutje water in de pan en schraap met een houten spatel de aanbaksels van de bodem. Voeg de kikkererwten en linzen toe en roer alles goed door elkaar. Daarna kunnen de overige ingrediënten worden toegevoegd, behalve de peterselie en koriander. Laat het geheel nog een half uurtje sudderen.
Strooi vlak voor het serveren de gehakte peterselie en koriander over het gerecht. Je kunt nu eventueel een beetje sour fraîche, ongezoete kwark of wat dikke kokosmelk erdoor lepelen.
Porties 4
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.