Bij mij op kanteur - want Zuidas - hebben we een professionele keuken/cateraar voor de lunch en voor het avondeten. Je kunt dat avondeten daar opeten of ‘s middags al doorgeven dat je het mee naar huis wenst te nemen. Nou, daar maak ik nooit gebruik van, maar mag wel graag het menu bekijken. Deze keer zag ik dus cowboy beans op het menu staan en ik was gelijk heel erg nieuwsgierig. Ik zag al helemaal een wilde chili con carne schotel voor me met veel pit enzo.
Het eerste recept dat ik opende kwam uit bij de vegetariërsbond. Dat vond ik al hoopvol dus gauw de ingrediënten bekeken en ja hoor, alles was prima geschikt voor een vegan eetpatroon. Ik heb e.e.a. aangepast in zowel de ingrediëntenlijst en de hoeveelheden als de manier van bereiding.
We hebben geschranst en hebben alles met zijn tweetjes verorberd! Terwijl hier echt wel 3 tot 4 personen van zouden moeten kunnen eten… De cowboy beans zullen dus zeker nog vele malen op het menu komen te staan deze winter, en misschien zelfs wel het hele jaar door 😂
Doe de kidneybonen en witte bonen in een vergiet, spoel ze goed af en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de rulstukjes en spekreepjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Snipper ondertussen de ui, snijd de peper fijn en snijd de champignons in plakjes. Voeg dit toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten.
Voeg nu de BBQ saus, appelstroop en mosterd toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit op laag vuur nog 10 minuten pruttelen en roer af en toe, zodat alles goed verwarmd en gemengd is.
Porties 3
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.