Chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta

Stel je eens voor: een romige, chocolade-achtige chiapudding, afgetopt met zoete banaan en een smeuïge lepel hazelnootpasta. Dit is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook nog eens supermakkelijk om te maken! Perfect als ontbijt of een heerlijk dessert na het eten.
chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta pinit Bekijk galerij 2 foto's

Je kunt deze chiapudding gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Probeer eens verschillende soorten plantaardige melk, zoals amandel-, kokos- of havermelk, om een andere smaak aan je pudding te geven. Of vervang de banaan door ander fruit zoals aardbeien, mango of blauwe bessen. Zo kun je elke keer weer variëren en wordt het nooit saai!

Daarnaast is chiapudding niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Chiazaad zit boordevol vezels, omega-3-vetzuren en eiwitten, wat het een super gezonde keuze maakt om je dag mee te beginnen of je maaltijd mee af te sluiten. Dus naast dat het gewoonweg lekker is, geef je je lichaam ook een goede dosis voedingsstoffen mee!

Handige bewaartip

Chiapudding blijft ongeveer een week goed in de koelkast. Bananen kun je beter niet invriezen, want die worden wat papperig na het ontdooien. Maar wist je dat bevroren bananen perfect zijn om in een handomdraai een romig bananenijs of milkshake te maken? Een voorraadje in de vriezer is dus altijd handig!

Ervaring: Beginner Voorbereiding 15 minuten Overig 4 uur Totale tijd 4 uren 15 minuten
Porties: 1 Geschatte kosten: € 1 Calorieën: 309 kcal pp
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar
Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Optioneel

Zo maak je het

  1. Meng het chiazaad en cacaopoeder met de melk in een schaaltje. Laat dit mengsel 15 minuten staan.
  2. Roer alles nog een keer goed door zodat de chiazaadjes en het cacaopoeder gelijkmatig verdeeld zijn.
  3. Dek het schaaltje af en zet het minimaal 4 uur (of een nachtje) in de koelkast.
  4. Voor het serveren snijd je de halve banaan in plakjes en leg je deze op de pudding. Lepel de hazelnootpasta erover en voilà, tijd om te genieten!
  5. Tip: Heb je zin in variatie? Voeg een theelepel ahornsiroop of vanille-extract toe voor een extra smaakboost. Of garneer met wat gehakte hazelnoten voor een lekkere crunch.

Voedingswaarden

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 309kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 18.6g29%
Verzadigd vet 2.6g13%
Natrium 53mg3%
Kalium 642mg19%
Totaal koolhydraten 20.3g7%
Voedingsvezel 9.9g40%
Suikers 13.7g

Vitamine C 7 mg
Calcium 131 mg
IJzer 2.8 mg
Foliumzuur 28 mcg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Notitie

Deze weck potjes zijn erg handig in gebruik en precies het goede formaat.

Tags

💶. Over de geschatte kosten:
De geschatte kosten zijn gebaseerd op gangbare supermarktprijzen en de hoeveelheid ingrediënten die in het recept worden gebruikt. Deze bedragen kunnen variëren afhankelijk van waar je boodschappen doet, of je kiest voor biologische producten, en of je sommige ingrediënten al in huis hebt.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *