Print opties:

Chiapudding: mealprep & recept

Fotocollage met 4 foto’s van chiapudding

Chiapudding kun je heel goed een aantal dagen vooruit maken. Het is heerlijk als ontbijt of dessert, maar ook als tussendoortje is het een goede optie. Bijvoorbeeld na het sporten. Je kunt het zelfs invriezen, dus ga aan de slag en mealprep die chiapudding!

Het leek me handig om een mealprep overzicht te maken met het basisrecept voor chiapudding als uitgangspunt. In de loop van de tijd zal ik nog wel meer uitgewerkte recepten plaatsen.

Welke toppings zijn het lekkerst

Omdat chiapudding neutraal van smaak is kun je alle kanten uit met deze pudding. Je kunt garneren met vers fruit, diepvriesfruit, noten en zaden, notenpasta’s (bijvoorbeeld mijn overheerlijke hazelnootpasta), gedroogd fruit of kruiderij als kaneel, kardemom, pumpkin pie spice of een hint van kruidnagel (voor de liefhebber). 

Maar als je kiest voor noten, zaden of bijvoorbeeld granola dan raad ik je aan om deze vlak voor het serveren pas toe te voegen. Ze worden slap als ze direct met de chiapudding de koelkast of vriezer in gaan.

Deze toppings zijn bij mij thuis favoriet:

  • frambozen + pistachenoten
  • banaan + hazelnootpasta
  • gehakte hazelnoten
  • aardbeien + blauwe bessen
  • mango + geraspte kokos
  • tropische vruchten mix
  • mijn absolute favoriet: pumpkin pie spice, peer en hazelnootpasta!

❗️ Tips:
Gebruik goed afsluitbare schaaltjes die eventueel ook in de vriezer mogen.
Maak zelf fruitmelk. Bijvoorbeeld door ontdooide frambozen met melk te mixen. Resultaat is een prachtige roze chiapudding.

Menugang ,
Ervaring Beginner
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Overig: 4 uur Totale tijd: 4 uren 5 minuten
Porties 1
Calorieën 139 kcal
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Dieet / Allergie Glutenvrij, Sojavrij
Basisrecept chiapudding
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1/2 cup melk (120 ml)
  • Chocolade chiapudding
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1/2 cup melk (120 ml)
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Optioneel voor beide varianten
  • 1 theelepel maple syrup
  • 1/2 theelepel vanille-extract
Zo maak je het
  1. Voeg chiazaad en melk toe aan een afsluitbaar schaaltje met een minimale inhoud van 250 ml en roer het goed door elkaar. Voor de chocoladevariant roer je nu ook de cacaopoeder door het mengsel.
  2. Laat dit 15 minuten afgedekt staan, de substantie moet nu wat dik of geleiachtig worden. Mix na 15 minuten nogmaals goed door elkaar. Schraap goed langs de randjes van de bodem.

  3. Voeg de toppings van jouw keuze toe en zet in de koelkast tot gebruik.

Voedingswaarden

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 139kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 8.8g14%
Verzadigd vet 1.2g6%
Totaal koolhydraten 4g2%
Voedingsvezel 7g29%
Proteïne 7.6g16%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!