Chiapudding kun je heel goed een aantal dagen vooruit maken. Het is heerlijk als ontbijt of dessert, maar ook als tussendoortje is het een goede optie. Bijvoorbeeld na het sporten. Je kunt het zelfs invriezen, dus ga aan de slag en mealprep die chiapudding!
Het leek me handig om een mealprep overzicht te maken met het basisrecept voor chiapudding als uitgangspunt. In de loop van de tijd zal ik nog wel meer uitgewerkte recepten plaatsen.
Omdat chiapudding neutraal van smaak is kun je alle kanten uit met deze pudding. Je kunt garneren met vers fruit, diepvriesfruit, noten en zaden, notenpasta’s (bijvoorbeeld mijn overheerlijke hazelnootpasta), gedroogd fruit of kruiderij als kaneel, kardemom, pumpkin pie spice of een hint van kruidnagel (voor de liefhebber).
Maar als je kiest voor noten, zaden of bijvoorbeeld granola dan raad ik je aan om deze vlak voor het serveren pas toe te voegen. Ze worden slap als ze direct met de chiapudding de koelkast of vriezer in gaan.
Deze toppings zijn bij mij thuis favoriet:
❗️ Tips:
Gebruik goed afsluitbare schaaltjes die eventueel ook in de vriezer mogen.
Maak zelf fruitmelk. Bijvoorbeeld door ontdooide frambozen met melk te mixen. Resultaat is een prachtige roze chiapudding.
Laat dit 15 minuten afgedekt staan, de substantie moet nu wat dik of geleiachtig worden. Mix na 15 minuten nogmaals goed door elkaar. Schraap goed langs de randjes van de bodem.
Voeg de toppings van jouw keuze toe en zet in de koelkast tot gebruik.
Porties 1
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.