Chiapudding: mealprep & recept

Een goede start van de dag is belangrijk, dat weet iedereen. En als het dan ook nog eens zo ontzettend lekker is als deze chiapuddinkjes ben je helemaal happy! Maak een aantal dagen vooruit, dan kun je ‘s morgens direct eten.
Fotocollage met 4 foto’s van chiapudding pinit Bekijk galerij 3 foto's

Chiapudding kun je heel goed een aantal dagen vooruit maken. Het is heerlijk als ontbijt of dessert, maar ook als tussendoortje is het een goede optie. Bijvoorbeeld na het sporten. Je kunt het zelfs invriezen, dus ga aan de slag en mealprep die chiapudding!

Het leek me handig om een mealprep overzicht te maken met het basisrecept voor chiapudding als uitgangspunt. In de loop van de tijd zal ik nog wel meer uitgewerkte recepten plaatsen.

Welke toppings zijn het lekkerst

Omdat chiapudding neutraal van smaak is kun je alle kanten uit met deze pudding. Je kunt garneren met vers fruit, diepvriesfruit, noten en zaden, notenpasta’s (bijvoorbeeld mijn overheerlijke hazelnootpasta), gedroogd fruit of kruiderij als kaneel, kardemom, pumpkin pie spice of een hint van kruidnagel (voor de liefhebber). 

Maar als je kiest voor noten, zaden of bijvoorbeeld granola dan raad ik je aan om deze vlak voor het serveren pas toe te voegen. Ze worden slap als ze direct met de chiapudding de koelkast of vriezer in gaan.

Deze toppings zijn bij mij thuis favoriet:

  • frambozen + pistachenoten
  • banaan + hazelnootpasta
  • gehakte hazelnoten
  • aardbeien + blauwe bessen
  • mango + geraspte kokos
  • tropische vruchten mix
  • mijn absolute favoriet: pumpkin pie spice, peer en hazelnootpasta!

❗️ Tips:
Gebruik goed afsluitbare schaaltjes die eventueel ook in de vriezer mogen.
Maak zelf fruitmelk. Bijvoorbeeld door ontdooide frambozen met melk te mixen. Resultaat is een prachtige roze chiapudding.

Fotocollage met 4 foto’s van chiapudding pinit
0 Recept opslaan
Ervaring: Beginner Voorbereiding 5 minuten Overig 4 uur Totale tijd 4 uren 5 minuten
Porties: 1 Calorieën: 139 kcal
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Basisrecept chiapudding

Chocolade chiapudding

Optioneel voor beide varianten

Zo maak je het

  1. Voeg chiazaad en melk toe aan een afsluitbaar schaaltje met een minimale inhoud van 250 ml en roer het goed door elkaar. Voor de chocoladevariant roer je nu ook de cacaopoeder door het mengsel.
  2. Laat dit 15 minuten afgedekt staan, de substantie moet nu wat dik of geleiachtig worden. Mix na 15 minuten nogmaals goed door elkaar. Schraap goed langs de randjes van de bodem.

  3. Voeg de toppings van jouw keuze toe en zet in de koelkast tot gebruik.

Voedingswaarden

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 139kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 8.8g14%
Verzadigd vet 1.2g6%
Totaal koolhydraten 4g2%
Voedingsvezel 7g29%
Proteïne 7.6g16%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Hoe lang kan ik chiapudding bewaren?

Je kunt chiapudding in goed afgesloten bakjes maximaal een week bewaren in de koelkast. Dit geldt voor de chiapudding zelf. Wil je bijvoorbeeld een chiapudding met banaan, dan zou ik de plakjes banaan er vers op doen, of hooguit 1 dag vooruit maken.

Kan ik chiapudding invriezen?

Jazeker! Chiapudding is een aantal maanden houdbaar in de vriezer. Laat het de avond voordat je het wilt eten ontdooien.

Kan ik een andere soort melk gebruiken?

Dat kan. Je kunt iedere soort (plantaardige) melk gebruiken in dit recept die jij lekker vindt. Heb je mijn tip in het groene vak hierboven ook al gezien?

Kan ik diepvries fruit gebruiken?

Ja hoor, dat is geen enkel probleem. Sterker nog: ik heb altijd wel blauwe bessen, frambozen en banaan in de vriezer liggen.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *