Deze gevulde cannelloni is een echte smaakbom én vriendelijk voor je portemonnee. Het gerecht zit vol heerlijke groenten en is lekker smeuïg door de combinatie van champignons en spinazie. Met een simpele, frisse salade erbij tover je zo een feestelijk én voedzaam diner op tafel!
Serveer Suggestie
Maak de maaltijd compleet met een frisse salade van veldsla, rucola, komkommer en tomaat. Voeg een scheutje citroensap toe voor een extra frisse smaak, en strooi er wat zaden en pitten over voor een lekkere crunch. Zo heb je in een handomdraai een kleurrijke en gezonde salade die perfect bij de cannelloni past.
Tips & Bewaren
Heb je nog een beetje vulling over? Deze is ook heerlijk als laag in een lasagne – weer eens wat anders dan de klassieke versie! Dit recept is genoeg voor 12 cannelloni en geschikt voor 3 tot 4 personen. Over? Verwarm de restjes de volgende dag in de oven onder een laagje aluminiumfolie voor een heerlijke lunch.
Cannelloni gevuld met champignons en spinazie
Ingrediënten
Optioneel:
Zo maak je het
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Groenten bakken: Verwarm een beetje olie (of water als je liever zonder olie kookt) in een pan. Bak de ui, knoflook, en champignons hierin voor ongeveer 5 minuten tot zoveel mogelijk vocht uit de champignons is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Vulling maken: Prak de limabonen grof met een vork en meng ze met de spinazie, basilicum, limoensap en -rasp, en de helft van de geraspte kaas. Voeg het champignonmengsel toe en roer alles goed door.
-
Cannelloni vullen: Schep eenderde van de passata in een ovenschaal. Vul de cannelloni met de vulling. Dit gaat gemakkelijk met een spuitzak (of een plastic zakje waar je een puntje afknipt). Leg de gevulde cannelloni op de passata in de ovenschaal.
-
Afmaken: Giet de rest van de passata over de cannelloni en bestrooi met de overgebleven kaas. Voeg naar wens extra peper en zout toe.
-
Zet de schaal in de oven en bak de cannelloni ongeveer 30 minuten.