Ik hoor je denken: blondies en witte bonen? Huh, hoe dan!? Maar ik kan je verzekeren dat het heerlijk is en je eigenlijk niets merkt van de witte bonen. Toen ik brownies met zwarte bonen maakte kreeg ik gelijk het idee om dan ook maar eens blondies te gaan maken met witte bonen.
Je zult er versteld van staan dat je niets meer van deze witte bonen terugvindt in het eindproduct. Ik kookte gedroogde witte bonen in de Instant Pot, maar bonen uit blik werken natuurlijk net zo goed, spoel ze dan wel goed af en laat ze goed uitlekken.
Het voordeel van deze brownies en blondies is toch wel dat je al snoepend peulvruchten binnen krijgt. Hiermee krijg je dus gelijk extra vezels, eiwitten en andere broodnodige voedingsstoffen binnen. Win-Win!
✅ Tip: gebruik je bonen uit blik en is daar zout aan toegevoegd? Gebruik dan minder, of helemaal geen, zout in het recept!
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Maal de havervlokken fijn en zet het even apart. Voeg alle ingrediënten, behalve de kokosrasp en hazelnoten, toe aan het meel. Mix alles totdat je een dik en glad beslag hebt. Tussendoor moet je waarschijnlijk steeds even stoppen om het beslag van de wanden af te schrapen.
Houd 9 hazelnoten apart. Hak de overige hazelnoten grof. Doe de gehakte hazelnoten en kokosrasp bij het beslag en schep het erdoor met een spatel.
Vet de brownievorm in en beleg eventueel met een stuk bakpapier. Schep het beslag in de vorm en verdeel het zo goed mogelijk. Deel in gedachten de blondies in 9 stukken en plaats in het midden van ieder stuk een hazelnoot.
Mijn cup heeft een inhoud van 240 ml.