Print opties:

Blondies

Blondies

Ik hoor je denken: blondies en witte bonen? Huh, hoe dan!? Maar ik kan je verzekeren dat het heerlijk is en je eigenlijk niets merkt van de witte bonen. Toen ik brownies met zwarte bonen maakte kreeg ik gelijk het idee om dan ook maar eens blondies te gaan maken met witte bonen.

Je zult er versteld van staan dat je niets meer van deze witte bonen terugvindt in het eindproduct. Ik kookte gedroogde witte bonen in de Instant Pot, maar bonen uit blik werken natuurlijk net zo goed, spoel ze dan wel goed af en laat ze goed uitlekken.

Het voordeel van deze brownies en blondies is toch wel dat je al snoepend peulvruchten binnen krijgt. Hiermee krijg je dus gelijk extra vezels, eiwitten en andere broodnodige voedingsstoffen binnen. Win-Win!

Tip: gebruik je bonen uit blik en is daar zout aan toegevoegd? Gebruik dan minder, of helemaal geen, zout in het recept!

Methode
Keuken
Menugang
Ervaring Gemiddeld
Tijd
Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 25 minuten Totale tijd: 35 minuten
Temperatuur 200  °C
Porties 9
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Dieet / Allergie Sojavrij
Ingrediënten
  • 1/2 cup havervlokken
  • 1 1/5 cup witte bonen (gespoeld en uitgelekt)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 cup pindakaas (100%)
  • 5 medjool dadels
  • 1 appel (geschild en klokhuis verwijderd)
  • 1/4 cup hazelnoten (zonder vlies)
  • 1 eetlepel kokosrasp
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

  2. Maal de havervlokken fijn en zet het even apart. Voeg alle ingrediënten, behalve de kokosrasp en hazelnoten, toe aan het meel. Mix alles totdat je een dik en glad beslag hebt. Tussendoor moet je waarschijnlijk steeds even stoppen om het beslag van de wanden af te schrapen.

  3. Houd 9 hazelnoten apart. Hak de overige hazelnoten grof. Doe de gehakte hazelnoten en kokosrasp bij het beslag en schep het erdoor met een spatel.

  4. Vet de brownievorm in en beleg eventueel met een stuk bakpapier. Schep het beslag in de vorm en verdeel het zo goed mogelijk. Deel in gedachten de blondies in 9 stukken en plaats in het midden van ieder stuk een hazelnoot.

  5. Bak de blondies ongeveer 25 minuten, totdat de buitenkant lichtbruin is gekleurd. Haal de blondies dan uit de oven en laat het volledig afkoelen. Snijd het vervolgens in 9 stukken.
Notitie

Mijn cup heeft een inhoud van 240 ml.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!