Print opties:

Bloemkooltabouleh met munt en peterselie

Bloemkool tabouleh met munt en peterselie

Tabouleh is een verfrissende en gezonde salade die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, specifiek in de Levant-regio, die onder andere Libanon, Syrië, Jordanië en Palestina omvat. Dit gerecht is een essentieel onderdeel van de traditionele mezze, een verzameling van kleine gerechtjes die vaak als voorgerecht worden geserveerd.

De klassieke tabouleh bestaat voornamelijk uit peterselie, tomaten, munt, ui, en bulgur, een soort gestoomde en gebroken tarwe. Het geheel wordt op smaak gebracht met olijfolie, citroensap, zout en soms een snufje peper.

Wat tabouleh zo bijzonder maakt, is de frisse en aromatische combinatie van kruiden en het gezonde karakter door het gebruik van veel groenten en weinig calorieën.

Tabouleh van bloemkool

Dit is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een glutenvrij alternatief of gewoon een twist willen geven aan het traditionele recept. Bloemkool is een veelzijdige groente die gemakkelijk als vervanger voor bulgur kan dienen.

Probeer het eens en laat je verrassen door deze moderne twist op een klassiek gerecht!

Methode
Keuken
Menugang
Tijd
Voorbereiding: 10 minuten Totale tijd: 10 minuten
Porties 4
Beste seizoen Jaarrond
Dieet / Allergie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij
Ingrediënten
  • 1/2 bloemkool
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 komkommer
  • 15 gram munt (fijngehakt)
  • 15 gram peterselie (fijngehakt)
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 3 el olijfolie
  • 2 stuks tomaat
Zo maak je de tabouleh
  1. Voorbereiden van de bloemkool: Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en pulseer tot ze de textuur van fijne korrels hebben, vergelijkbaar met couscous of bulgur. Wees voorzichtig dat het geen puree wordt.

  2. Mengen van de ingrediënten: Doe de 'bloemkoolbulgur' in een grote kom en voeg de fijngehakte tomaten, komkommer, peterselie, munt en rode ui toe. Meng alles goed door elkaar.

  3. Op smaak brengen: Voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng opnieuw. Breng op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden indien nodig aan.

  4. Serveren: Serveer de bloemkooltabouleh direct of laat het een tijdje in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!