Bietensap kreeg ik voor het eerst bij mijn nichtje. Daarna heb ik het nog vele malen gekocht bij de Ekoplaza. Totdat ik een sapcentrifuge kreeg, ik besloot het zelf te gaan maken. Alle soorten groenten en fruit gaan er door. Nu gebruik ik mijn krachtige blender! Hoe je bietensap maakt en waarom ik een blender gebruik leg ik je hieronder uit.
Blender vs Sapcentrifuge
Het grootste nadeel van een sapcentrifuge vind ik het schoonmaken erna. Daarnaast blijft er ontzettend veel pulp achter in het filter van de sapcentrifuge. Vervolgens zit er in de opvang-/schenkbeker ook nog eens een filter waar een en ander achterblijft. Ik gebruikte hem dan ook steeds minder.
Met de aanschaf van een nieuwe blender dacht ik minder afval te hebben. En dat klopt! Ook blijft er maar heel weinig pulp over na het maken van deze bietensap met appel, wortel en gember. Daar word ik best blij van, want ik hou niet zo van weggooien. En om nu iedere keer een cake te bakken met groentepulp…
- 2 stuks rode biet (voorgekookt)
- 2 stuks wortel
- 1 appel
- 2 cm gember
- 240 ml water