Bananenwafels met glögg jam en slagroom

Glögg is voor mij onlosmakelijk verbonden met de kerstdagen, maar dit wil je iedere dag wel eten!
Bananenwafels met glögg jam en slagroom pinit Bekijk galerij 3 foto's

Ik weet wat ik deze Kerst op de ontbijttafel heb staan: bananenwafels met glögg jam en slagroom! Glögg is de Zweedse variant van glühwein en ontzettend lekker. Mijn glögg jam kwam eigenlijk voort uit een experimentje. Ik wilde geen gewone cranberry saus maken, maar meer een fruitige soort jam. Dat werd onderstaand recept en het ruikt en smaakt eigenlijk precies als glögg! 

Al langere tijd kijk ik naar wafelijzers, maar ik vind ze ofwel te duur ofwel te gammel. Nu kreeg ik er eentje via mijn werkgever. Perfect dus om uit te proberen of een wafelijzer echt wel iets voor me is.

Bananenwafels met glögg jam en slagroom

Ervaring: Gemiddeld Voorbereiding 10 minuten Bereiding 15 minuten Totale tijd 25 minuten
Porties: 6
Beste seizoen: Winter

Ingrediënten

Wafels

Glögg jam

Optioneel

Instructies

Glögg jam

  1. Spoel de cranberries goed onder de kraan, giet ze daarna in een pan met het aanhangende vocht. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd hem in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Pers de mandarijnen uit en voeg het sap toe. Strooi de specerijen erover en laat het geheel op een zacht pitje pruttelen. 

  2. De glögg jam is klaar wanneer de cranberries en appel uiteenvallen en je een dikke compote of jam overhoudt.

Wafels

  1. Maal de havervlokken tot meel en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, mix tot een dik beslag.

  2. Zet het wafelijzer aan en giet ongeveer twee juslepels op de bakplaat. Bak tot de wafels goudbruin en licht knapperig zijn.

  3. Serveer met de glögg jam en eventueel slagroom.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik de havervlokken vervangen?

Je kunt de havervlokken vervangen door kant en klaar meel te gebruiken.

Ik heb geen mandarijnen in huis, wat nu?

Je kunt het mandarijnensap prima vervangen door sinaasappelsap. 

Ik gebruik liever geen suiker, wat nu?

Je kunt de bruine suiker vervangen door een zoetstof naar keuze. Cranberries kunnen erg zuur zijn, wees je daarvan bewust als je kiest voor het weglaten van de suiker.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *