Deze romige havermoutpap met banaan en peer zorgt voor een verzadigd gevoel dat je de hele ochtend volhoudt. En dankzij het lijnzaad doe je je darmen ook een plezier!
Bij ons staat havermout regelmatig op het ontbijtmenu, maar vaak in een simpele versie. Deze keer besloot ik de banaan mee te koken en te zoeten met dadels, en dat bleek een schot in de roos!
Ingrediënten tips:
- Peer: De peer geeft een frisse touch aan de pap. Kies een niet al te sappige peer; een beetje bite maakt het extra lekker.
- Lijnzaad: Voor een optimale opname kun je het beste gebroken lijnzaad gebruiken, of zelf malen met een koffiemolen of blender. Bewaar lijnzaad altijd in de koelkast.
- Kokosroom: Ik had nog wat kokosroom in huis, en dat smaakte heerlijk bij de pap. Heb je dit niet? Geroosterde kokosrasp is net zo lekker!
- Goji bessen (optioneel): Ik heb altijd goji bessen in huis, die geven een lekkere crunch aan je pap. Ze zijn echter prijzig, dus als je ze niet van plan bent vaker te gebruiken, kun je net zo goed wat granola of gehakte noten toevoegen voor eenzelfde knapperige textuur. Zelfs zonder extra crunch is deze pap heerlijk!
- 1 cup havervlokken (110 gram)
- 240 ml water
- 240 ml melk (naar keuze)
- 1 banaan
- 1 peer
- 2 medjool dadels (zonder pit)
- 1 el lijnzaad
- 1 el gojibessen
Optioneel
- kaneel, pompoenkruiden, kardemom of kurkuma (naar smaak)
- kokosroom of kokosrasp