Print opties:

Bananen-havermoutpap met peer: een heerlijke start van je dag!

Bananen havermout pap

Deze romige havermoutpap met banaan en peer zorgt voor een verzadigd gevoel dat je de hele ochtend volhoudt. En dankzij het lijnzaad doe je je darmen ook een plezier!

Bij ons staat havermout regelmatig op het ontbijtmenu, maar vaak in een simpele versie. Deze keer besloot ik de banaan mee te koken en te zoeten met dadels, en dat bleek een schot in de roos!

Ingrediënten tips:

  • Peer: De peer geeft een frisse touch aan de pap. Kies een niet al te sappige peer; een beetje bite maakt het extra lekker.
  • Lijnzaad: Voor een optimale opname kun je het beste gebroken lijnzaad gebruiken, of zelf malen met een koffiemolen of blender. Bewaar lijnzaad altijd in de koelkast.
  • Kokosroom: Ik had nog wat kokosroom in huis, en dat smaakte heerlijk bij de pap. Heb je dit niet? Geroosterde kokosrasp is net zo lekker!
  • Goji bessen (optioneel): Ik heb altijd goji bessen in huis, die geven een lekkere crunch aan je pap. Ze zijn echter prijzig, dus als je ze niet van plan bent vaker te gebruiken, kun je net zo goed wat granola of gehakte noten toevoegen voor eenzelfde knapperige textuur. Zelfs zonder extra crunch is deze pap heerlijk!
Methode
Keuken
Menugang
Ervaring Beginner
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Bereiding: 15 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 2
Geschatte kosten €  1.75
Beste seizoen Herfst
Dieet / Allergie Notenvrij
Beschrijving

Ingrediënten
  • 1 cup havervlokken (110 gram)
  • 240 ml water
  • 240 ml melk (naar keuze)
  • 1 banaan
  • 1 peer
  • 2 medjool dadels (zonder pit)
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el gojibessen
  • Optioneel
  • kaneel, pompoenkruiden, kardemom of kurkuma (naar smaak)
  • kokosroom of kokosrasp
Zo maak je het
  1. Optioneel: Maal de havervlokken fijn in een blender of met een staafmixer voor een fijnere textuur. Zijn de dadels wat hard? Week ze dan 10 minuten in kokend water.

  2. Snijd de banaan in dunne plakjes en de dadels in kleine stukjes. Voeg deze samen met de havervlokken, melk, water en specerijen toe aan een steelpan.
  3. Breng het geheel aan de kook terwijl je blijft roeren. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en roer je regelmatig tot de pap de gewenste dikte heeft. Voeg indien nodig wat extra water toe als de pap te dik wordt.
  4. Schil ondertussen de peer en snijd deze in stukjes.
  5. Verdeel de pap over twee kommen en garneer met de stukjes peer, goji bessen en lijnzaad. Voeg eventueel wat kokosroom of geroosterde kokosrasp toe voor een extra smaakboost.
foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!