Bananen-havermoutpap met peer: een heerlijke start van je dag!

Deze bananen-havermoutpap met peer is de perfecte start van je dag. De combinatie van zoete banaan, frisse peer en voedzame lijnzaad zorgt voor een gezond en vullend ontbijt. Binnen 20 minuten heb je een heerlijk en eenvoudig gerecht op tafel dat je energie geeft voor de hele ochtend.
Bananen havermout pap pinit

Deze romige havermoutpap met banaan en peer zorgt voor een verzadigd gevoel dat je de hele ochtend volhoudt. En dankzij het lijnzaad doe je je darmen ook een plezier!

Bij ons staat havermout regelmatig op het ontbijtmenu, maar vaak in een simpele versie. Deze keer besloot ik de banaan mee te koken en te zoeten met dadels, en dat bleek een schot in de roos!

Ingrediënten tips:

  • Peer: De peer geeft een frisse touch aan de pap. Kies een niet al te sappige peer; een beetje bite maakt het extra lekker.
  • Lijnzaad: Voor een optimale opname kun je het beste gebroken lijnzaad gebruiken, of zelf malen met een koffiemolen of blender. Bewaar lijnzaad altijd in de koelkast.
  • Kokosroom: Ik had nog wat kokosroom in huis, en dat smaakte heerlijk bij de pap. Heb je dit niet? Geroosterde kokosrasp is net zo lekker!
  • Goji bessen (optioneel): Ik heb altijd goji bessen in huis, die geven een lekkere crunch aan je pap. Ze zijn echter prijzig, dus als je ze niet van plan bent vaker te gebruiken, kun je net zo goed wat granola of gehakte noten toevoegen voor eenzelfde knapperige textuur. Zelfs zonder extra crunch is deze pap heerlijk!
Bananen havermout pap pinit
0 Recept opslaan
Yummy

Bananen-havermoutpap met peer: een heerlijke start van je dag!

Ervaring: Beginner Voorbereiding 5 minuten Bereiding 15 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 2 Geschatte kosten: €  1.75
Beste seizoen: Herfst
Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Optioneel

Zo maak je het

  1. Optioneel: Maal de havervlokken fijn in een blender of met een staafmixer voor een fijnere textuur. Zijn de dadels wat hard? Week ze dan 10 minuten in kokend water.

  2. Snijd de banaan in dunne plakjes en de dadels in kleine stukjes. Voeg deze samen met de havervlokken, melk, water en specerijen toe aan een steelpan.
  3. Breng het geheel aan de kook terwijl je blijft roeren. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en roer je regelmatig tot de pap de gewenste dikte heeft. Voeg indien nodig wat extra water toe als de pap te dik wordt.
  4. Schil ondertussen de peer en snijd deze in stukjes.
  5. Verdeel de pap over twee kommen en garneer met de stukjes peer, goji bessen en lijnzaad. Voeg eventueel wat kokosroom of geroosterde kokosrasp toe voor een extra smaakboost.

Mijn favoriete keukentools

Tags
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *